MENIU

Sfârșit cumplit pentru un polițist: și-a pierdut viața pe loc după o depășire periculoasă pe șosea

În noaptea de luni spre marți, un grav accident rutier a avut loc pe DN 6, la ieșirea din cartierul Gura Văii, Drobeta Turnu Severin, în urma căruia un polițist de la IPJ Mehedinți și-a pierdut viața pe loc. Incidentul s-a produs după ce bărbatul, în vârstă de 42 de ani, a efectuat o depășire riscantă, intrând frontal într-un TIR care circula pe sensul opus.

Un polițist din Mehedinți și-a pierdut viața într-un accident cumplit după o depășire periculoasă

Polițistul, care lucra la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Mehedinți, era în timpul liber și se îndrepta către Orșova. În momentul impactului, acesta se afla la volanul autoturismului său, care a fost complet distrus în urma coliziunii violente. Din păcate, rănile suferite au fost fatale, iar bărbatul a murit pe loc.

Conform informațiilor furnizate de Poliția Municipiului Drobeta-Turnu Severin, accidentul s-a produs atunci când polițistul a încercat să depășească un autotren, dar s-a izbit frontal de un alt autotren care venea din sens opus, condus de un bărbat de 53 de ani. Cei doi șoferi de TIR au fost testați cu aparatele etilotest, rezultatele fiind negative.

„Noaptea trecută, Poliția municipiului Drobeta-Turnu Severin a fost sesizată de un participant la trafic că pe DN 6, în localitatea Gura Văii, s-a produs un accident rutier soldat cu victime. La fața locului, s-au deplasat polițiști din cadrul Serviciului Rutier și Biroului Rutier care, din cercetările efectuate, au stabilit că un bărbat de 42 de ani, din Drobeta-Turnu Severin în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în localitatea Gura Văii, s-ar fi angajat în depășirea unui ansamblu de vehicule și ar fi intrat în coliziune cu un alt ansamblu de vehicule condus de un bărbat de 53 de ani. 

Din accident a rezultat decesul conducătorului autoturismului. Conducătorii celor două tiruri au fost testați cu aparatele din dotare, rezultatele fiind negative. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a declarat IPJ Mehedinți.

În urma tragediei, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar ancheta continuă pentru a stabili toate circumstanțele exacte ale acestui accident tragic. Polițistul decedat, care lucra în Ministerul Afacerilor Interne din 2003, lasă în urmă o fiică minoră.