Sfântul NICOLAE. Ce să NU faci sub nicio formă în ziua acestei mari sărbători
Sfântul Nicolae. Pe 6 decembrie, creștin-ortodocșii îl serbează pe Sfântul Nicolae, cunoscut și că Moș Nicolae printre cei mici.
Sfântul Nicolae. Pe lângă sărbătorirea celor cu numele de Nicolae, Nicu, Nicoleta, Nico, iată ce nu ar trebui să faci niciodată în ziua de Sfântul Nicolae.
1. În ziua Sfântului Nicolae este bine să fii darnic și iubitor cu cei din jurul tău. Zgârcenia nu doar că este considerată un păcat, dar îl manie pe Sfântul săracilor, iar singurul cadou pe care l-ai putea primi la anul ar fi o nuielușa.
2. În ziua Sfântului Nicolae, nu este bine să te cerți cu nimeni. Se spune că persoanele care au chef de scandal în această zi sfânta, vor avea un Crăciun nefericit în familie.
3. Primul lucru pe care trebuie să îl faci în dimineață zilei de 6 Decembrie este să oferi un cadou unui sărman. Orice cadou simbolic, chiar și un covrig, îi va însenina ziua celui sărman.
4. Nu ai voie să speli haine. Munca în zi de sărbătoare este considerată o ofensă la adresa sfinților și a lui Dumnezeu.
5. Nu ai voie să treci nepăsător pe lângă necazurile celor din jurul tău. Trebuie să îi liniștești pe cei care nu o duc tocmai bine în această perioada.
Sfântul Nicolae. Copiii sunt cei care îl așteaptă cu nerăbdare pe Moș Nicolae. Cu toții știu că trebuie că ghetulele sau cizmulițele lor să fie lustruite, deoarece Moș Nicolae va veni pe la ei să le aducă daruri celor cuminți. Copiii neascultători primesc o nuielușa, menită să ii atenționeze și să le aducă aminte că trebuie să asculte de părinții și bunicii lor. Pentru Moș Nicolae este suficient să se uite prin ferestre pentru a-și da seama dacă un copil a fost cuminte sau rău.
Tot tradiția populară spune că, de moș Nicolae, nu trebuie să oferim celor dragi obiecte ascuțite - truse de cosmetică sau obiecte de culoare neagră. Neindicate sunt și fularele sau cravatele. De asemenea, evitați să le puneți în ghetute persoanelor pe care le prețuiți mărgele. Toate aceste cadouri împrăștie armonia și liniștea în viață celor care le poartă