MENIU

Sfântul Ilie. Tradiţia bizară legată de această sărbătoare

Sfântul Ilie

SFÂNTUL ILIE, 20 IULIE. Sfântul Ilie, proorocul lui Dumnezeu, nu a murit, ci a fost luat cu trupul în carul de foc, potrivit tradiţiilor evreieşti şi creştine. O tradiţie românească spune că nu este bine să loveşti două mere între ele pentru că atragi grindina.

SFÂNTUL ILIE, 20 IULIE. TRADIŢII ŞI OBICEIURI SF. ILIE. Sfântul Ilie este încă viu în trup, spun creştinii, păzindu-se de Dumnezeu în locaşurile raiului. Sfântul Ilie a fost văzut în Tabor de cei trei Sfinţi Apostoli în vremea Schimbării la Faţă a Domnului şi iar se va vedea de oamenii cei muritori trupeşte, înaintea venirii a doua pe pământ a Domnului. în acea vreme, cel ce mai înainte a scăpat de sabia Izabelei, va pătimi de sabia lui Antihrist.

SFÂNTUL ILIE, 20 IULIE. TRADIŢII ŞI OBICEIURI SF. ILIE. Potrivit textului din 4 Regi 2, 11, Sfantul Prooroc Ilie a fost inaltat la cer intr-un car de foc. Îl lasa apoi urmas pe Elisei din porunca lui Dumnezeu. Pe când mergeau amândoi vorbind, Sfântul Ilie este ridicat la cer într-un car de foc. Lui Elisei îi ramâne cojocul parintelui sau spiritual si devine la rândul sau facator de minuni. În Noul Testament Sfântul Ilie apare la Schimbarea la Fata a Mântuitorului si se va arata de asemenea la sfârsitul lumii. Praznuit pe 20 iulie, în traditia noastra populara Sfântul merge pe cer într-o căruţă cu roţi de flăcări şi cai albi, înaripaţi. El tună, trăsneşte şi loveşte dracii cu biciul de foc.

SFÂNTUL ILIE, 20 IULIE. TRADIŢII ŞI OBICEIURI SF. ILIE. Potrivit tradiţiei româneşti. nu era voie sa se consume mere până la 20 iulie şi nici nu era voie ca aceste fructe să se bată unul de altul, pentru a nu bate grindina, obicei păstrat şi astăzi.

SF. ILIE, 20 IULIE. Românii prăznuiesc sfântul ridicat la cer în car de foc. Tradiţii de SF. ILIE

Mai multe articole despre:
Sărbătoare Ilie sfântul ilie sf Ilie 20 iulie