MENIU

Seismologii danezi au dat ALARMA. Este posibil ca o nouă explozie să se fi produs la gazoductele Nord Stream

Gazoductul Nord Stream 2

Autorităţile daneze au anunțat joi că, potrivit datelor cusele de seismologii unei agenţii daneze de supraveghere geologică, este posibil să se fi înregistrat o nouă explozie produsă la gazoductele Nord Stream din Marea Baltică.

Potrivit Centrului de Supraveghere Geologică al Danemarcei şi Groenlandei (GEUS), a treia explozie este posibil să se fi produs în acelaşi timp cu a doua explozie, înregistrată luni. GEUS a avertizat, însă că seismologii săi au unele "rezerve" cu privire la această posibilitate, "pentru că semnalele unei potenţiale a treia explozii pot fi o reflecţie a celei de-a doua explozii". GEUS a mai spus că este nevoie de studii suplimentare pentru a obţine mai multe date., anunță Rador.

La începutul săptămânii, GEUS a înregistrat două "zguduiri" în Marea Baltică şi a declarat că trepidaţiile "nu seamănă cu semnalele înregistrate în timpul cutremurelor", dar "seamănă cu semnalele tipice înregistrate în cazul exploziilor". Reţeaua Naţională de Seismologie din Suedia a anunţat că a detectat două explozii în zona gazoductelor Nord Stream în acelaşi interval de timp în care a înregistrat şi GEUS.

Mai multe articole despre:
explozie nord stream seism razboi putin