MENIU

Șefa secției ATI de la Spitalul Pantelimon, "surprinsă" de dezvăluirile procurorilor despre saloanele morții

Declarație surprinzătoare făcută de la șefa secției ATI de la Spitalul Pantelimon în scandal bolnavilor despre care procurorii susțin că li s-ar fi provocat decesul prin modificarea medicației. Într-o intervenție la Culisele Statului Paralel, medicul Floriana Pompilian a afirmat că a fost o surpriză să afle de la oamenii legii că medicul pus sub acuzare scria date false în fișele de observație.

Șefa secției ATI și-a început intervenția explicând că procedura de reducere a dozei de nonadrenalină nu este una anormală.

"Le-am explicat procurorilor că uneori ești obligat să scazi concentrația brutală. În foaia de observație medicul își face indicația de tratament . În momentul în care se întâmplă ceva și tu, medicul, nu mai respecți specificația pe care tu ai pus-o, trebuie să notezi în fișă și să pui parafa. Faptul că între foaia de observație și indicațiile injectomatului a fost o surpriză și pentru noi", a afirmat medicul, în exclusivitate la Realitatea Plus.

Mai mult, medicul a afirmat că "nimeni nu mi-a adus la cunoștință, pe 27 martie (ziua în care a izbucnit scndalul - N.r) că doamna doctor Miron m-a pus să fac asta. Nu mi-a adus nimeni la cunoștință", a declarat Pompilian.

 

.