MENIU

Şefa Hexi Pharma, Flori Dinu, plasată în arest la domiciliu

Directoarea Hexi Pharma, Flori Dinu, a fost plasată în arest la domiciliu. Procurorii susţin că, instigată de patronul Dan Condrea, aceasta este cea care a coordonat activitatea de diluare a dezinfectanţilor folosiţi în spitale. Alături de Flori Dinu a fost pus sub acuzare şi Mihail Leva, şeful de producţie al societăţii. Acesta a fost plasat sub control judiciar.

UPDATE 19:05: Judecătoria sectorului 5 a respins, sâmbătă, cererea procurorilor de la Parchetul General de arestare preventivă a directorului general Hexi Pharma, Flori Dinu, și a decis ca aceasta să fie plasată în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă, iar Flori Dinu va fi eliberată din arestul Poliției Capitalei la expirarea ordonanței de reținere de 24 de ore, emisă pe numele ei, vineri.

Firma Hexi Pharma a transmis sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că directorul general al societăţii, Flori Dinu, nu a făcut nicio declaraţie în ultimele 24 de ore la Parchet.

"Flori Dinu nu a făcut nicio declaraţie la Parchet în ultimele 24 de ore. Ţinem să precizăm că a existat o citaţie de la Parchet pentru vineri, 27.05, ora 17.00, dar pentru Hexi Pharma în general. Informaţia că a fost citată şi nu s-a prezentat este falsă. Mandatul de aducere a venit la ora 16.00 în timp ce Flori Dinu era la serviciu. A colaborat cu organele de anchetă încă de la început şi s-ar fi prezentat oricum la Parchet la ora 17.00. Nu a fost ridicată de acasă sau de pe stradă, a mers împreună cu reprezentanţii Parchetului de la birou şi aceştia nu au trimis mascaţi", a transmis firma sâmbătă, printr-un comunicat de presă.

Directorul de producţie de la Hexi Pharma, pus sub acuzare de Parchetul General

Flori Dinu a fost citată de procurori să se prezinte vineri la sediul Parchetului General. Deoarece aceasta nu s-a prezentat pe parcurul zilei, procurorul de caz a solicitat unei echipe de politişti să meargă şi să o aducă pentru a fi înştiinţată în legătură cu noua calitate de suspect.

Flori Dinu a fost dusă de poliţişti la Parchetul General, după ce anchetatorii au făcut mai multe percheziţii, în zilele trecute, la toate sediile Hexi Pharma şi au ridicat mai multe documente, contracte pe care compania le-a făcut cu mai multe spitale.

Cătălin Tolontan: Flori Dinu, mai importantă ca Dan Condrea. Ținea legătura cu autoritățile

Conturile Hexi Pharma au fost deblocate parţial astăzi. Pe lângă plata salariilor şi a utilităţilor, compania ar putea returna spitalelor banii care ar fi fost irosiţi pe dezinfectanţii diluaţi. Între timp, procurorul general al României verifică cum au fost valorificate de anchetatori informările de la SRI, cu privire la posibile nereguli în achiziţia de servicii şi produse din domeniul medical.

Cu conturile îngheţate, reprezentanţii Hexi Pharma au cerut judecătorilor să le ridice interdicţia de a avea acces la bani. Tribunalul Bucureşti a deblocat însă doar parţial conturile companiei.

Directorul companiei susţinea că Hexi Pharma are nevoie urgentă de bani pentru a testa dezinfectanţii în străinătate. În acest mod vor să demonstreze că produsele lor ar fi de calitate.

Flori Dinu a declarat, joi, că scandalul privind dezinfectanţii produşi de Hexi Pharna a apărut fix în momentul când se pregăteau să se extindă şi pe piaţa externă, drept pentru care ea crede că "în momentul în care începi să prinzi putere, devii periculos pentru multe interese".

"Acesta este punctul meu de vedere. Surprinzător este faptul că acest scandal a apărut exact în momentul în care noi ne doream să ne lansăm pe piaţa externă şi făcusem toate demersurile, începusem să apărem şi pe la târguri internaţionale şi probabil că asta a deranjat", a declarat joi Flori Dinu. Aceasta  a mai spus că nu a primit nicio sesizare în scris sau verbală de la vreun medic dinc are să reiasă că produsele nu ar fi în regulă. 

În ceea ce priveşte afacerile lui Dan Condrea, Flori Dinu spune că ea se ocupa doar de vânzări şi nu ştie nimic despre ce făcea acesta cu banii lui.

Director general al firmei Hexi Pharma, Flori Dinu, s-a prezentat şi pe pe data de 11 mai la sediul Parchetului General, unde a fost audiata in dosarul dezinfectantilor diluati din spitale. Cu o zi înainte, procurorii Parchetului General l-au audiat şi pe patronul companiei, Dan Condrea.

Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Parchetului General pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, fiind suspectată că, în perioada 2012-2016, a vândut către 152 de spitale produse biocide improprii. Valoarea contractelor este de circa 51 milioane lei, informează Parchetul General.

"Având în vedere solicitările reprezentanţilor mass-media referitoare la cauza cunoscută generic sub denumirea „Dezinfectanţii utilizaţi în spitale", Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie face următoarele precizări: Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în intervalul 2014 – 2016, HEXI PHARMA a încheiat contracte de vânzare de produse biocide cu un număr de 152 de unităţi medicale din România. Valoarea contractelor încheiate de HEXI PHARMA cu aceste unităţi medicale – având ca obiect vânzarea de produse biocide cu privire la care s-au constatat nerespectări ale concentraţiei substanţelor active - este de cca. 51 milioane lei. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică", a anunţat Parchetul General.

Patronul companiei Hexi Pharma, Dan Condrea, a decedat săptămâna trecută, într-un accident auto produs în apropierea localității Buftea.