Oficialii din Capitală au decis SCENARIUL de funcționare a școlilor. Prefectul Bucureștiului, anunț despre toate măsurile - DOCUMENT
Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis că nu se impun alte restricții în București! Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a explicat cum vor fi aplicate și respectate măsurile restrictive deja existente și a anunțat și în ce scenariu vor funcționa școlile pentru următoarele două săptămâni.
Comitetul municipal a decis ca măsurile restrictive deja existente să fie prelungite cu încă 14 zile, până pe 16 noiembrie, la ora 24.00.
Prefectul Capitalei a anunțat, după ședință, că s-a decis rămânerea în vigoare a măsurilor existente:
„Vreau să-i linistim pe bucuresteni, apreciem că măsurile existente sunt suficiente. (...)
În unanimitate s-a decis rămânerea in vigoare a masurilor pana la ora 12 noaptea, nu s-a considerat oportun sa se ia masuri noi.
S-a decis sa sesizam CNSU si daca apreciaza că la un anumit grad de infectare sa se ia si o astfel de masura (inchiderea parcurilor -
Nu s-a luat in discuție nicio alta masura restrictiva. Am apreciat ca masuri restrictive suplimentare nu se impun. Am hotarat sa ne centram pe masurile deja existente. Nu este normal (să se ia alte măsuri - n.red.) atat timp cat am apreciat ca nu sunt destul de bine respectate masurile existente.
Decalarea programului de lucru în Capitală
De exemplu, prin HG s-a impus ca toti operatorii economici, de stat sau privați, sa decaleze programul functionarilor cu o ora sau două. Nu s-a respectat.
Chiar la nivelul Prefecturii, azi am dat dispoziție că, de mâine, jumătate dintre funcționari vor veni de la ora 7, iar ceilalţi la ora 9.00.
Decalarea nu s-a respectat in intitutiile de stat, de aceea avem aglomerare la STB , la metrou. Putem sa decongestionam transportul public suprateran si subteran. Este vorba de HG de acum doua-trei saptamani, petnru prelungirea stării de alertă.
Citește și Prefectul Capitalei promite lucrul în ture decalate pentru angajații bucureșteni
Rata de infectare în București
Prefectul municipiului Bucureşti a precizat că rata de infectare a crescut, fiind, luni, de 3,91, faţă de 3,79 cât a fost duminică.
Citește și OFICIAL Rata de INFECTARE în București este aproape 4 la mia de locuitori
Parcurile sunt zone de risc?
Urmează sa facem această solicitare. Din punctul meu de vedere, dupa discutii cu cei de la Ordine publica, foarte multi tineri se intalnesc in parcuri si au loc petreceri cu nerespectarea celor mai elementare masuri de protectie.
Citește și Prefectul Capitalei, anunț despre închiderea parcurilor pe timpul nopții
Controlul în piețe, târguri?
E o alta reglementare de care nu s-a tinut cont. Am discutat cu primarul general si cu primarii de sectoare și am cerut fiecarui primar de sector sa fie un plan cu intrarea si iesirea din piata, sa fie realizate circuite. Primarul general chiar a solicitat acest lucru primarilor de sector.
Ce decizie s-a luat în legătură cu școlile?
Singura decizie normala si fireasca era ca sa continue online, pentru că HG prevede ca la o incidenta de peste 3 la mie să se continue online”, a declarat prefectul Traian Berbeceanu.
La ședință au participat prefectul Capitalei, precum și primarul general Nicușor Dan. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti s-a întrunit luni de la ora 10.00 pentru a discuta și scenariul de funcţionare a unităţilor de învăţământ pentru următoarele 14 zile.
Întrebat de nivelul la care trebuie să ajungă rata de infectare în Capitală pentru a fi impuse noi restricții, edilul-șef a răspuns jurnaliștilor că decizia nu este luată de Comitetul municipal.
„Este o decizie pe care o ia Comitetul Național, nu noi”, a declarat Nicușor Dan la sosirea la Prefectură, unde are loc întrunirea membrilor CSUMB.
TOATE măsurile adoptate de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, în documentul de mai jos:
Potrivit Realitatea PLUS, pe ordinea de zi a ședinței CSUMB erau prevăzute mai multe restricții:
- masca de protecție va fi în continuare obligatorie în toate spațiile deschise;
- restaurantele, cinematografele și cazinourile rămân închise;
- școlile vor fi în continuare închise, cursurile desfășurându-se tot online;
- închiderea parcurilor pe timpul nopții, între orele 22.00 și 6.00, pentru a reduce răspândirea coronavirusului.
Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a transmis vineri că „având în vedere situaţia epidemiologică actuală, IŞMB a propus Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti convocarea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă luni, 2 noiembrie. În temeiul Ordinului comun MEC - MS nr. 5.487/1.494/31.08.2020 şi în funcţie de recomandările DSPMB, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă va hotărî scenariul de funcţionare a unităţilor de învăţământ pentru următoarele 14 zile".
La data de 30 octombrie (vineri - n.red.), rata de incidenţă cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 nu a scăzut sub valoarea de 3 la mia de locuitori, potrivit IȘMB.