MENIU

Secretul unei căsnicii fericite, din punctul de vedere al femeii, descoperit. E surprinzător!

Tipul de femeie care are cea mai lungă căsnicie

Cercetătorii din Coreea de Sud au descoperit care este secretul unei căsătorii fericite: un soţ înalt. Evident, la asta se adaugă şi interesele comune, simţul umorului şi o viaţă sexuală sănătoasă.

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Konkuk din Seul, cu cât diferenţa de înălţime dintre soţie şi soţ este mai mare, cu atât e mai fericită.

"Deşi se ştie faptul că femeile, din motive evoluţioniste, preferă bărbaţii înalţi pentru împerechere, niciun studiu nu a investigat dacă un bărbat înalt îşi face soţia mai fericită", a declarat cercetătorul Kitae Sohn, coordonatorul studiului. "Diferenţa mare de înălţime este strâns legată de nivelul de fericire al soţiei."

Acesta a adăugat că relaţia dintre înălţime şi nivelul de fericire "se estompează gradual de-a lungul timpului şi dispare complet după 18 ani de căsnicie."

"Totuşi, perioada lungă de disipare indică un impact puternic al înălţimii bărbatului asupra psihologiei feminine, impact datorat probabil evoluţiei", a spus cercetătorul, potrivit ele.ro, care citează aktual24.ro.

Doctorul Sohn, care a analizat date de la 7.850 de femei în cadrul unui studiu de lungă durata asupra populaţiei, spune că pot există multe motive pentru care înălţimea unui bărbat e legată de nivelui de fericire al soţiei. "În primul rând este vorba despre valoarea intrinsecă a înălţimii. Femeile pur şi simplu plac bărbaţii înalţi, deşi nu pot explică de ce", a scris acesta în jurnalul Personalitate şi Diferenţe Individuale.

"E la fel ca atunci când oamenii favorizează mâncărurile mai grase, mai sărate sau mai dulci, fără a şti exact de ce: asemenea mâncăruri sunt esenţiale pentru supravieţuire, însă la începuturile evoluţiei omului erau destul de rare, asta însemnând că poftă pentru asemenea mâncăruri a sporit calitatea genetică a reproducerii în trecut. În mod similar, preferinţă femeilor pentru bărbaţi înalţi, a sporit calitatea genetică a reproducerii a femeilor."

Cercetătorul a sugerat şi o serie de scenarii pentru a explică de ce înălţimea tinde să-şi piardă influenţă de-a lungul timpului. De exemplu, soţia "se poate obişnui cu înălţimea soţului şi cu tot ce decurge din aceasta, cum ar fi atracţia fizică sau forţă", a explicat acesta. Sau e posibil ca ea "să-şi fi pierdut caracteristicile care au ajutat-o să-şi găsească un bărbat înalt, cum ar fi frumuseţea. Pierderea ar putea să-i provoace nefericire în mod direct sau indirect, prin schimbarea comportamentului soţului faţă de ea: mai puţină afecţiune pentru ea, mai multă afecţiune pentru alte femei, grijă scăzută pentru copil", a continuat Sohn.

Femeile au evoluat în a preferă bărbaţi înalţi, deoarece aceştia sunt percepuţi că fiind mai puternici, "aşa că evident sunt fericite pentru că au ceva ce le place", a concluzionat cercetătorul.

Mai multe articole despre:
femei fericire relaţie bărbaţi înalţi