MENIU

Se redeschide spitalul modular Pipera: Încă 374 de paturi pentru pacienții covid

Se redeschide spitalul modular Pipera

Spitalul Modular Pipera, închis în ianuarie, își redeschide porțile pentru pacienții COVID. Autoritățile spun că în primă fază, vor fi internați aici 100 de bolnavi. Unitatea medicală a fost vizitată și de Florin Cițu și Raed Arafat. 

Spitalul modular covid din Pipera redevine operațional. Într-o primă etapă, aici vor putea primi îngrijiri 100 de pacienți. În două săptămâni, Spitalul va dispune de 374 de paturi cu oxigen.

„Facem această vizită să vedem etapa în care este spitalul. De marți, sperăm că o să înceapă să primească pacienți. (…) Vor fi 374 de paturi maxim, dar vor începe pentru prima dată cu primii 100, săptămâna asta. (…) În interior se lucrează și este chiar foarte bine pregătit și urmează să vină și echipamente medicale”, a declarat Raed Arafat zilele trecute.

Personalul care va deservi spitalul modular covid din Pipera va proveni de la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale BUCUREȘTI (ASSMB) din subordinea Primăriei Capitalei, dar și suplimentar din afara ASSMB, conform lui Arafat.

„Concentratoare au intrat în țară și o să ajungă, în noaptea asta la depozitul nostru, care este în zona Prahova, și mâine dimineață vor fi aduse aici”, mai spunea secretarul de stat MAI.

Mai multe articole despre:
spital pipera operational pacienti paturi covid