MENIU

Se prelungește carantina în municipiul Gherla, din județul Cluj!

Se prelungește carantina în municipiul Gherla, din județul Cluj!

Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj, a anunțat că va fi prelungită carantina la Gherla. Astfel, gherlenii vor rămâne în carantină izolată pentru alte șapte zile, relatează realitateadecluj.net.

“Cu regret, revin asupra anunțului făcut astăzi. Conform parametrilor epidemiologici descendenți, am solicitat Prefectului iesirea din carantina a Municipiului Gherla. Am fost asigurat că acest lucru se dorește si se va întâmpla.

Totuși, seful Departamentului National pentru Situatii de Urgenta, domnul Raed Arafat a considerat ca este necesara masura carantinarii pentru încă o săptămână, așa încât să nu se iroseasca cele 3 saptamani in care am ajuns pe un trend descendent la numarul de infectari. Regret ca speranta noastră nu s-a împlinit, haideți să mai facem efortul acesta o săptămână. Multumesc pentru intelegere!”, a transmis primarul Ovidiu Drăgan.

Vă reamintim că municipiul Gherla a intrat în carantină pentru 14 zile pe 5 noiembrie, la ora 00:00, și asta după ce rata de incidență la mia de locuitori a depășit pragul de 8.

Mai multe articole despre: