MENIU

Se plantează arbori la Pasajul Europa Unită, care devine, astfel, un bulevard verde

Pasajul Europa Unită, din zona Metalurgiei, reprezintă unul dintre cele mai semnificative și așteptate proiecte de infrastructură din București, cu planuri de a fi finalizat și deschis traficului până la sfârșitul acestei luni.

Deși o dată oficială de inaugurare nu a fost comunicată încă, primarul Daniel Băluță a indicat în discursurile recente că momentul va veni „foarte curând” sau „în cel mai scurt timp”.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că se plantează arbori la Pasajul Europa Unită, responsabili fiind cei de la Totul Verde.

Echipele de muncitori lucrează de zor la plantarea copacilor pentru a transforma acest obiectiv într-un bulevard verde: „Plantăm copaci pe Pasajul Europa Unită! După ce am montat panourile fonoabsorbante care vor diminua zgomotul produs de mașini, am apelat și la o soluție naturală, pentru a reduce poluarea și pentru a avea un aer curat”.

Europa Unită, noul pasaj rutier suprateran pe care Primăria Sectorului 4 îl construiește la intersecția dintre Bd. Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele, va putea concura cu cele mai avangardiste și moderne proiecte de infrastructură mare din capitale europene. Cu o lungime de peste 650 de metri, pasajul va avea două benzi de circulație pe fiecare sens pentru a fluidiza traficul într-una dintre cele mai tranzitate zone din sudul Bucureștiului. Noul pasaj ce se construiește în Sectorul 4 va răspunde tuturor cerințelor și standardelor de siguranță rutieră impuse în domeniu. Dincolo de componentele ce țin de stricta utilitate a pasajului, acest obiectiv de investiții va fi un reper și din punct de vedere arhitectural, îmbinând armonios elementele de funcționalitate cu cele de design urban.

Caracteristica arhitecturală distinctivă a podului este reprezentată de celebrul sistem de iluminare de tip vortex de pe pasajul Metalurgiei, prezentat de Daniel Băluță când a dezvăluit proiectul.

Mai multe articole despre: