Scrisoarea către FMI nu ar conţine SUPRATAXA pe carburanţi, nici "ELECTORATA"
SCRISOARE FMI. SCRISOAREA de intentie cu FMI nu contine referiri la acciza de 7 eurocenţi pe carburanti si nici la sprijinul fiscal pentru rate, potrivit premierului Victor Ponta. Cu toate că acestea, respectivele măsuri fiscale ar urma să intre efectiv în funcţiune în viitorul apropiat. SCRISOAREA convenită cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) a fost aprobată ieri de Guvern şi va fi trimisă către preşedintele Traian Băsescu.
SCRISOARE FMI. Potrivit premierului Victor Ponta, sprijinul fiscal pentru rate si acciza la carburanti nu figureaza in scrisoarea de intentie cu Fondul Monetar International.
SCRISOARE FMI. "Nici nu aveau ce cauta acolo ( in scrisoarea de intentie cu FMI - n.red.) in sensul in care acciza este un act in vigoare ori intr-o noua scrisoare nu se trec decat viitoare obligatii, nu ceea ce este deja in vigoare, iar proiectul cu sprijinul fiscal pentru rate a fost discutat cu FMI, este agreat de ei, nu este niciun fel de problema, deci nu trebuie sa fie in scrisoare, nu este o obligatie pentru Romania", a precizat Ponta, citat de Agerpres.
Guvernul a aprobat scrsoarea de intenţie convenită cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi va trimite documentul către preşedintele Traian Băsescu, spre semnare, a anunţat liderul PC, ministrul Daniel Constantin, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că va da mandat pentru semnarea scrisorii cu FMI ministrului Finanţelor, Victor Ponta, şi guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, condiţionând ca în document să nu apară acciza pe combustibil şi celebra "electorată".
Premierul Victor Ponta, ministru interimar de Finanţe, a avut, miercuri dimineaţă, o scurtă discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni.
El a relatat că l-a anunţat pe preşedintele Traian Băsescu, în discuţia avută înaintea şedinţei de miercuri a Guvernului, că Executivul va adopta memorandumul cu FMI "în condiţiile discutate" şi că şeful statului va semna documentul.
La sfârşitul anului trecut, după ce preşedintele Traian Băsescu a anunţat că nu va promulga bugetul pe 2014 cu majorarea accizei la carburant şi după ce transporatorii au anunţat că această creştere va fi inclusă în preţul motorinei, pe care o folosesc drept carburant, premierul Ponta a anunţat că negociază cu FMI şi Comisia Europeană amânarea cu trei luni a datei de majorare a accizei la motorină, folosită de către transportatorii de marfă, şi aplicarea acesteia doar la benzină.
Ulterior, după o discuţie cu preşedintele Băsescu, premierul a anunţat că va amâna cu trei luni, până la 31 martie 2014, majorarea accizei şi la benzină, nu doar la motorină, iar şeful statului a precizat că în aceste condiţii poate promulga bugetul pe acest an.