MENIU

Școlile și spitalele din Timișoara, ținute în FRIG. Elevii ar putea trece în online. Cum se descurcă pacienții

Frig

Frigul continu să le dea bătăti de cap timișorenilor nu doar acasă, ci și în școli și în spitale. Copiii și profesorii îndură frigul în mai multe școli din Timișoara, relatează Agenția de presă Rador. De altfel, se pare că mai mulți directori au informat deja Inspectoratul că în unele săli de clasă sunt și temperaturi de 15 grade, iar asta face extrem de dificilă desfășurarea cursurilor.

 
Inspectorul școlar adjunct, Cosmin Hogea, susține că dacă în sălile de clasă va fi frig și săptămâna viitoare, elevii ar putea trece în online. 

Nici în spitalele din Timișoara racordate situația nu este mai bună. La Spitalul Municipal, spre exemplu, Secția de Oncologie și Clinica ASCAR sunt cele mai afectate. O spune chiar directorul, Daniel Malița. În această secție, în saloane, sunt numai 10℃ în aceste zile, atrage atenția consilierul local Radu Țoancă, într-o postare pe Facebook. Este rezultatul combinației dintre temperaturile cu valori negative de afară și cele numai 40℃ ale agentului termic livrat, în condițiile în care ar fi trebuit ca apa să aibă cel puțin 60℃.

Reamintim că administratorii societății Colterm au anunțat, la începutul acestei săptămâni, că societatea va furniza căldură în temperaturi tot mai mici, pentru că nu sunt bani pentru plata furnizorilor.

Luni, 17 ianuarie, consilierii locali au fost chemați într-o ședință „de îndată” pentru a pune la dispoziția Colterm 37 de milioane de lei pentru a putea asigura continuitatea producerii de căldură și apă caldă. Marți, subprefectul Ovidiu Drăgănescu anunțase că vor veni de la București 15,4 milioane de lei, banii din schema de ajutorare pentru lunile noiembrie și decembrie.