MENIU

Se închid sau nu şcolile din cauza gripei?

Se închid sau nu şcolile din cauza gripei?

Şcoli închise. Dacă Ministerul Sănătăţii va declara epidemie de gripă, e posibil ca şcolile din România să fie închise.

Şcoli închise. 47 de morți. Acesta este bilanțul victimelor gripei și este în creștere. Încă nu putem spune că avem o epidemie, dar acest lucru se poate schimba în câteva ore, după ședința de la Ministerul Sănătății, în care Institutul Național de Sănătate Publică îi prezintă ministrului un raport cu privire la situația la nivel național.

14 școli și grădinițe din București, închise joi și vineri din cauza gripei. Lista completă

Tot gripa poate închide școlile și grădinițele. După prima zi de școală din această săptămâna, toate unitățile din țară trebuie să trimită rapoarte către Direcțiile de Sănătate Publică despre cazurile de îmbolnăviri în rândul elevilor. 

Astăzi se decide dacă avem epidemie de gripă! Au murit deaja 47 de români

Un grad ridicat de absenteism s-a înregistrat luni în grădiniţele bucureştene, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea, care a precizat că măsura părinților este legată de răspândirea gripei, scrie evz.ro.

Şcoli închise. Din datele pe care le avem în faţă, respectiv absenteism pe unităţi de învăţământ, sectoare rezultă un procent ridicat de absenţe la grădiniţe, dar acest procent nu este justificat prin cazurile confirmate de gripă. Înseamnă că părinţii au luat mai ales la grădiniţe decizia a îi ţine acasă", a precizat Manea.

Şcoli închise. Totuși, de marți, potrivit unor surse oficiale, mai multe grădinițe din București se vor închide, din cauza virusului gripal de tip A, la recomandările Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.