MENIU

Şcoală din Timiş,obligată să achite 100.000 euro familiei unui copil cu sindrom Down muşcat de câine

Şcoală din Timiş,obligată să achite 100.000 euro familiei unui copil cu sindrom Down muşcat de câine

Şcoala din comuna Checea, judeţul Timiş, a fost obligată de instanţă să plătească 100.000 de euro familiei unui copil diagnosticat cu sindromul Down, care în anul 2012 a plecat singur de la grădiniţă şi a ajuns în curtea unei ferme dezafectate, unde a fost atacat de o haită de câini.

Curtea de Apel Timişoara s-a pronunţat, joi, irevocabil într-un dosar în care familia unui copil diagnosticat cu sindromul Down cerea daune morale în valoare totală de 500.000 de euro şcolii din comuna Checea şi educatoarei copilului care nu l-a supravegheat corespunzător, în ianuarie 2012 băiatul plecând singur de la grădiniţă şi ajungând în curtea unei ferme dezafectate unde a fost atacat de o haită de câini, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Grădiniţa din Checea unde a avut loc incidentul se află în subordinea şcolii gimnaziale din localitate.

Educatoarea a fost trimisă în judecată, iar prima instanţă, Judecătoria Timişoara, a condamnat-o pe femeie la un an de închisoare cu suspendare şi plata unor daune morale de 200.000 de euro. Aceasta a depus o contestaţie la Curtea de Apel Timişoara care, joi, s-a pronunţat irevocabil şi a redus cuantumul daunelor la suma de 100.000 de euro.

Sursa: mediafax.ro

Mai multe articole despre:
şcoală câine