MENIU

Scenariul de coșmar, explicat de cercetători: ce s-ar întâmpla dacă ar dispărea oamenii de pe Pământ

Te-ai întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă toți oamenii de pe Terra ar dispărea? Toate filemele SF ne-au ajutat să ne dezvoltăm imaginația așa că nu ar fi foarte greu să găsim un răspuns la această întrebare.

Omul este prin natura sa o ființă curioasă, iar asta l-a ajutat de-a lungul timpului să evolueze și să supraviețuiască. Așa că, e absolut firesc să ne punem tot felul de întrebări bizare legate de existența noastră și de soarta planetei. Însă, important este să găsim și răspunsul la dilemele noastre.

Specialiștii au observat că există o fascinație în rândul nostru, al oamenilor pentru ideea de mortalitate sau mai degrabă, pentru ce se întâmplă după. Astfel, cele mai frecvente întrebări care ne macină în acest sens sunt cele precum: Ce s-ar întâmpla dacă oamenii ar dispărea? Cât timp i-ar lua Terrei să se reseteze și să șteargă orice urmă a existenței noastre? Ar fi lumea, într-adevăr, un loc mai bun dacă nu ar mai exista oameni?

În acest sens, cercetătorul Mind Warehouse a analizat în pronfunzime toate aceste posibilități iar ceea ce a aflat este de-a dreptul fascinant. Se pare că la doar câteva ore după ce oamenii n-ar mai fi, majoritatea luminilor din toată lumea s-ar stinge pentru că centralele electrice nu ar mai funcționa. Desigur, cu excepția stațiilor hidroelectrice. Iar asta nu e tot.

Cât despre animalele de casă și cele de fermă, acestea ar muri după zece zile, cu excepția câinilor, dar și a altor câteva specii care sunt atât de deștepțe încât ar găsi o modalitate de a evada și ar ieși la vânătoare pentru a supraviețui.

De asemenea, Mind Warehouse nu s-a oprit aici, ci a vrut să afle ce s-ar întâmpla și peste o lună, dar și peste 300 de ani, dacă un astfel de scenariu apocaliptic ar deveni realitate. Astfel, o lună mai târziu de la dispariția oamenilor de pe Terra și apa din stațiile energetice ar dispărea, ceea ce ar produce un dezastru similar cu cel de la Cernobîl, dar la nivel mondial.

După un an, sateliții s-ar prăbuși, iar după 20 de ani, vegetația ar acoperi spațiile cândva urbane, iar altele s-ar ascunde sub nisip. Ești curios să aflli ce s-ar întâmpla după 300 de ani? Ei bine, toate clădirile din metal, podurile și turnurile ar începe să cedeze din cauza coroziunii.

Sursa

Mai multe articole despre:
oameni Terra scenariu SF