MENIU

Scenariu incredibil: PSD, PNL, UDMR ar putea fi desfiinţate

Scenariu extrem

Cireaşa de pe tortul ofensivei totale a DNA ar putea fi dizolvarea celor mai mari partide româneşti din cauza banilor negri, scrie Ziua de Cluj.

De câteva luni România e zguduită de zgomotul asurzitor al cătuşelor puse serios la lucru de procurorii DNA.

Dar acest fără precedent jihad anti-corupţie s-ar putea finaliza cu un climax de o intensitate galactică prin pulverizarea întregului sistem politic găunos care nenoroceşte România de 25 de ani încoace, iar detonatorul uriaşei explozii ar putea fi un ONG atât de mărunt încât nici numele nu îi este cunoscut în acest moment.

Din două surse total independente, Ziua de Cluj a aflat în exclusivitate faptul că un ONG fără notorietate, al cărui nume nu am reuşit încă să-l aflăm, ar fi formulat o plângere penală împotriva principalelor formaţiuni politice din România pentru finanţarea campaniilor electorale cu bani negri.

Plângerea respectivă ar avea la bază tocmai informaţiile rezultate din dosarele cu politicieni cu greutate, aflate acum pe masa procurorilor DNA.

Dacă procurorii vor strânge dovezi consistente, iar judecătorii Tribunalului Bucureşti (singura instanţă abilitată să judece atât înfiinţarea cât şi dizolvarea partidelor politice) vor fi convinşi că partidele respective şi-au finanţat campaniile electorale cu bani proveniţi din activităţi ilicite, verdictul nu va putea fi decât unul singur: dizolvarea partidului în cauză. Potrivit art. 46, al. (1) din Legea partidelor politice, „Un partid politic se dizolvă pe cale judecătorească în următoarele condiţii: (...) b) când scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicită ori contrară ordinii publice; c) când realizarea scopului partidului politic este urmărită prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice", or finanţarea campaniei electorale cu fonduri obţinute ilicit s-ar încadra perfect în condiţia enunţată la litera c), dacă nu chiar şi în cea trecută în dreptul literei b).

Posibilitatea dizolvării celor mai mari partide româneşti prin sentinţă judecătorească datorită folosirii de bani negri pare atât de şocantă, încât reprezentanţii lor nici nu vor să audă de aşa ceva. Mai multe pe Ziua de Cluj.

Mai multe articole despre:
DNA bani negri finanțarea partidelor politice