Scapă de nervozitate cu ajutorul unor pași simpli, dar eficienți
Există o categorie de angajați care, deși sunt experți în domeniul lor și nimeni nu le poate contesta competențele, sunt marginalizați din cauza nervozității.
Sunt mereu agitați, dezvoltă o formă de frustrare bazată pe respingerea colectivului și, dacă nu cumva sunt șefi, angajatorii renunță la ei deoarece riscă să transforme locul de muncă într-un ring. Vă regăsiți cumva în acest tablou?
Ei bine, nimic nu e de nereparat. Există câțiva pași pe care, dacă-i parcurgeți, veți ajunge în situația de a vă fi recunoscute meritele. Nu trebuie să deveniți un prefăcut, colegii nu vă vor îndrăgi mai tare! În plus, ați aloca resurse prea mari de energie pentru a vă tempera pornirile, resurse care ar putea fi utilizate pentru a armoniza relațiile cu ceilalți. Chiar dacă ați reuși să mascați ceea ce simțiți în realitate, efortul energetic v-ar aduce în câteva luni în situația de a fi sfârșiți de puteri.
Gândiți-vă mai bine de unde vine nervozitatea! Foarte probabil, v-ați fixat prea multe ținte, aveți un orar foarte încărcat și prea puțin ordonat. Primul pas, așadar este acesta: faceți ordine! Stabiliți dimineața o listă de situațiide dus la capăt și nu adăugați decât în situații extreme. Fixați-le și pe acestea și nu ieșiți din perimetru.
Această măsură, alături de ordonarea dietei, sunt un pas esențial în temperarea pornirilor. Reducerea porților de carne și mesele la ore fixe, sau cu puține variațiuni, vin în întâmpinarea creierului, care face eforturi mari ca să stabilizeze rutinele. Haosul în alimentație vă dezechilibrează energetic, căci organismul, ca să facă față regulii "nicio regulă", sărăcește în resurse.
Resurse care pot fi utilizate ca să vă faceți ordine în gânduri. Care este gândul care nu trebuie să lipsescă din arhitectura dvs mentală? Acela că solidaritatea și comunicarea clădesc, iar conflictul ruinează totul. Probabil, însă, că aveți nevoia de a îmbunătăți mereu lucrurile, și de aici starea conflictuală. Foarte bine! Dar dacă vă arogați unica putere de a transforma lucrurile și respingeți ideea că dialogul, argumentele sunt mai constructive, foarte probabil că sunteți un caz clinic. I
ar atunci, cu toată considerația, trebuie să cereți ajutorul unui psiholog. Încă un gând care trebuie să vă anime: faptul că primiți ceea ce semănați. Cine dăruiește, primește! Fiți așadar mai generos, schimbați regimul de viață, plimbați-vă zilnic 15 minute și efectele vor fi vizibile. N-a spus nimeni că e ușor, dar cu un pic de voință veți deveni un model pentru ceilalți.