MENIU

Scandalul Polaris şi efectul pe care îl va avea asupra PSD

Jurnaliştii Rareş Bogdan, Stelian Negrea şi Alexandru Căutiş, împreună cu Oreste Teodorescu, într-o intervenţie telefonică, au dezvăluit mecanismul de funcţionare al afacerii Polaris şi legăturile cu vârful PSD, în emisiunea Jocuri de Putere, de la Realitatea TV.

Rareş Bogdan a explicat, la începutul emisiunii, de ce este nevoie să se discute despre cazul Polaris, care zguduie vârful PSD.

Jurnalistul Realitatea TV a explicat, în emisiunea Jocuri de Putere: "Este incredibil. Nu cred că există în lumea aceasta largă un astfel de caz.

Vom discuta de felul în care filiera POLARIS zguduie PSD-ul. Veţi vedea legături între Mazăre, Strutinsky, Nicuşor Constantinescu, primarul Făgădău şi firma Polaris, cum această firmă are legături în Teleorman, Alexandria, Roşieri de Vede. Polaris asigură luarea gunoiului şi încălzirea în aceste oraşe. Doar în Teleorman are, primim mesaje, 93 de contracte cu statul. Trăim într-o Românie cu susul în jos", a încheiat Rareş Bogdan. 

Oreste Teodorescu a dezvăluit felul în care funcţionează afacerea Polaris, spunând că este vorba de "un model mafiot":

"Aceste afaceri urmează un model mafiot, în care fac milioane de dolari în străinătate şi falimentează în România. Despre aceşti domni s-a vorbit puţin: şi-au înfinţat o firmă, Polar Enterprises, în statul Delaware, în SUA, care are un profit lunar între 1 şi 4 milioane de dolari, în timp ce multele firme ale familiei din România, cu contracte cu statul, sunt aproape falimentare.

Metodologia a fost învăţată de la Silviu Prigoană, care s-a asociat în SUA cu Adrian Tărău. Ţineţi minte, cazul procurorului Panait şi al traficului cu combustibil pe care îl făcea Tărău. În timp ce 50 de firme ale lui Prigoană erau falimentare în România, aveau afaceri de milioane în Chicago.

De ex dl Martin, fost prefect de Constanţa, Eduard Martin era copilul teribil care conducea maşini puternice şi era deputat în Parlamentul României. Au plătit mai multe taxe şi impozite în SUA decât au plătit veodată în România. Denotă nu doar un caracter moral îndoielnic, ci şi faptul că au jurat strâmb atunci când au spus că vor ajuta la propăşirea venitului României.

Urmaşii de drept ai acestor averi au fost aruncaţi în închisorile comuniste, apoi din profesori universitari au ajuns vatmani sau fochişti, pentru că nu aveau dosare bune. Urmaşii lor au fost supuşi unor umilinţe îngrozitoare de către urmaşii tovarăşilor, care au crezut că România va rămâne mereu a lor. Ei au crezut că se vor putea perpetua la nesfârşit. Dacă aceşti bani ar fi continuat să îi ruleze în România, ar fi creat circuite economice, dar ei nu au investit bani în România, gândiţi-vă la tripticul Martin, la gruparea Monaco, la Prigoană şi Tărău. Cei care ne-au furat nouă banii nu au folosit banii în ţară", a mai spus Oreste Teodorescu. 

Jurnalistul de investigaţii Alexandru Căutiş a explicat dosarul Polaris şi legăturile acestui dosar cu vârful PSD.

"Mulţi mafioţi au crezut că nu vor păţi nimic dacă fac afaceri cu americani. Primul care s-a înşelat în această privinţă a fost Sorin Ovidiu Vântu, dar am văzut şi alte cazuri în care parteneri ai americanilor au sfârşit devoalaţi chiar de americani. Susţin că şi dosarul Microsoft e lucrat în mare parte cu ajutorul oficialilor americani. Dacă se dau astfel de semnale foarte evidente, cum e arestarea de 1 decembrie a lui Martin, e clar că sunt pregătiţi să facă curăţenie aici. Clasa politică coruptă din România a fost o unealtă folosită de Rusia, ori asta nu mai vor americanii să se întâmple, în acest război rece.

Avem un prefect, Gh. Martin, pus de Năstase, îl avem pe fiu, Eduard Martin, cu aceeaşi firmă Polaris, iar pe 1 decembrie l-au arestat pe Dumitru Martin în SUA. Sunt toţi uniţi de tartorul Mazăre şi Strutinsky.

Nicuşor Constantinescu a contribuit la semnarea contractului Polaris pe baza unei cereri depuse abia după ce s-a prelungit contractul. Dacă Mazăre nu mai este primar, cei cu care a făcut rele sunt încă acolo, cum este şi domnul Făgădău", a încheiat Căutiş.

Stelian Negrea a făcut un scurt istoric al cazului românului Martin arestat în SUA de FBI, fiind acuzat de mituirea unui ofiţer US Air Force.

Negrea a spus, la Realitatea TV: "E o bază militară la Kogălniceanu şi aveau nevoie de servicii. Contractul era de 10 milioane de dolari. Iar Martin s-a gândit că poate lua contractul dacă oferă mită 1 milion de dolari.

Ieri Radu Mazăre, Strutinsky şi cu Edi Martin au fost trimişi în judecată într-un dosar de corupţie, Mazăre fiind acuzat că ar fi luat prin intermediul lui Strutinsky 7 milioane de euro de la Polaris. Azi, joi, aflăm că unchiul lui Eduard Martin a fost reţinut pe 1 decembrie în SUA, în timp ce dădea mită".