MENIU

Scandal de AMPLOARE în Australia: Facebook a blocat conținutul media pentru utilizatorii rețelei

Facebook

Situație cel puțin alarmantă în Australia, acolo unde Facebook a blocat, în această dimineață, orice conținut media utilizatorilor săi, totul în urma unui scandal care durează deja de ceva vreme și care are la bază o propunere legislativă a guvernului australian prin care gigantul din Social Media ar putea fi obligat să plătească firmelor media pentru dreptul de a le folosi conținutul. Prin urmare, australienii s-au trezit cu news feed-ul golit de orice știre locală sau internațională.

Blocarea conținutului de pe platforma socială vine ca reacție la o propunere legislativă care i-ar obliga pe giganții tech Facebook și Google să negocieze cu companiile media și să plătească pentru conținutul de pe rețelele sociale.

Câteva pagini guvernamentale care vizau serviciile de sănătate și urgență, pagini privind acțiuni caritabile sau agenția de meteorologie au fost și ele blocate, Facebook recunoscând ulterior că acestea au fost ”victime colaterale”.

Guvernul australian a criticat vehement mișcarea companiei, transmițând că demonstrează ”puterea imensă” pe care o au pe piață giganții social media.

Australia vrea o lege ce obligă marile companii tech să negocieze plăți către editorii și difuzorii locali pentru conținutul inclus în rezultatele căutărilor și în fluxurile de știri. Dacă nu ajung la un acord, prețul va fi decis de un arbitru guvernamental, potrivit HotNews, care citează BBC.