MENIU

Sărăcia duce la fapte extreme. Doi bărbați au profanat mormântul unei tinere de 31 de ani: i-au furat bijuteriile, banii și telefonul mobil

La doar șase zile după înmormântare, mormântul unei tinere de 31 de ani, subofițer sanitar la Spitalul Clinic Militar din Sibiu, a fost profanat. Doi bărbați din Vâlcea au spart mormântul și au furat bijuterii, bani și chiar telefonul mobil al femeii. Tânăra, care a decedat în urma unei boli severe, a fost adusă pe ultimul drum recent, dar familia a avut parte de o tristețe suplimentară când a descoperit vandalizarea mormântului.

Rudele au descoperit oroarea

Conform mătușii defunctei, „Când am venit să facem parastasul, am găsit placa mutată, florile răvășite și totul era un dezastru. Lumânările erau risipite, coroanele și gălețile cu flori duse pe alt mormânt”. Tatăl tinerei a adăugat: „Fata avea cercei de aur, inel, ceas, telefonul și bani în mormânt”.

Autoritățile au identificat și reținut cei doi bărbați implicați în furt, care sunt acum arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Conform informațiilor, unul dintre suspecți este recidivist, în timp ce celălalt are probleme psihice.

 Această situație a șocat comunitatea locală și a adus o nouă dimensiune de durere și indignare familiei îndoliate.