MENIU

Sănătatea va primi banii ce trebuie achitaţi ca daune după incendiul de la Maternitatea Giuleşti

Guvernul redistribuie banii din bugetul pe anul 2015! Vineri, Executivul se reuneşte într-o şedinţă specială pentru a doua rectificare bugetară din acest an. Vor fi alocate fonduri în plus pentru profesori, medici şi agricultorii afectaţi de secetă. Iar bugetarii care au dat în judecată statul pentru a-şi recupera salariile tăiate vor primi toate sumele în avans. 

Rectificarea de vineri va fi una la care Guvernul va aloca bani, nu va tăia, dă asigurări premierul Victor Ponta. Mai ales că bugetul se află pe excedent. În septembrie, statul avea deja venituri cu 6,5 miliarde de lei mai mari decât estimase.

La rectificarea de vineri, Guvernul va aloca banii pentru plata salariilor majorate în educaţie şi sănătate. Medicii primesc deja 25% în plus din octombrie, iar profesorii vor primi 15% în plus din decembrie. Unii ar putea primi chiar şi bani neaşteptaţi.

Guvernul intenţionează să achite integral drepturile salariale câştigate în instanţă de bugetari, eşalonate iniţial până în 2016. E vorba despre un miliard de lei, în total.
efect. Şi agricultorii pagubiţi de secetă primesc bani la rectificare.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că, tot la rectificarea bugetară, va primi cele peste patru milioane de euro ce trebuie plătite, ca daune, după incendiul de la Maternitatea Giuleşti. Ministerul e executat silit pentru că nu are de unde achita despăgubirile.

Mai multe articole despre:
Ministerul Sănătaţii Maternitate Giuleşti