MENIU

SĂNĂTATE. Slăbeşte sănătos cu regimul acido-bazic

SĂNĂTATE. Slăbeşte sănătos cu regimul acido-bazic

Îţi doreşti să slăbeşti câteva kilograme, dar nu vrei să urmezi un regim care să te lase fără energie şi care să nu-ţi afecteze sănătatea? Pentru rezultate care se menţin pe termen lung, regimul acido-bazic este cel mai indicat. Încearcă-l şi tu!

Nu este un regim minune, în sensul că nu vei pierde cinci kilograme într-o săptămână, dar nici nu are efectele negative ale curelor de slăbit. Mai mult chiar, studiile arată că dieta acido-bazică este benefică pentru sănătate, pentru tonusul general al organismului şi pentru frumuseţea tenului.

Aciditatea influenţează sănătatea

În mod normal, pH-ul organismului se situează între 7,5 şi 9, fiind aşadar bazic. Alimentaţia bogată în carne, lactate, zaharuri, alcool, grăsimi saturate şi în cofeină creşte aciditatea din corp, provocând diverse afecţiuni. Cancerul, hipertensiunea, bolile de inimă, obezitatea, problemele digestive, alergiile, oboseala şi îmbătrânirea prematură sunt câteva dintre ele.

Pentru a restabili echilibrul, tot ce trebuie să faci este să înclini balanţa în favoarea alimentelor alcaline. Urmând o astfel de dietă, poţi pierde până la 3,5 kilograme în cursul a două săptămâni, vei avea mai multă energie şi o piele mai frumoasă. Mai mult decât un regim, dieta acido-bazică estuue o modalitate sănătoasă de a te hrăni, iar proporţia dintre alimentele alcaline şi cele acide trebuie să fie de 70% la 30%.

Alimentele alcaline

Majoritatea fructelor şi legumelor sunt alcaline şi pot fi consumate fără contraindicaţii.

Legume: morcovi, spanac, broccoli, ţelină, castraveţi, dovleac, sfeclă, gulii, ciuperci, ridichi, salată, soia, varză, fasole, cartofi.

Fructe: portocale, mere, banane, stafide, lămâi, fructe uscate, pere, migdale, castane, cocos, ananas, nectarine, struguri, curmale, caise, smochine, grepfrut, pepene roşu, avocado.
Cereale: cereale germinate.

Condimente: busuioc, pătrunjel, mentă, coriandru, ghimbir, chimion.

Băuturi: ceai verde, infuzii de plante, suc de legume.

Grăsimi: ulei presat la rece.

Alimentele acide

Lactatele şi preparatele din carne sunt alimente care cresc aciditatea, aşa că trebuie consumate cu prudenţă. Acest lucru este valabil şi pentru produsele de panificaţie, dulciuri, cafea, alcool şi pentru tutun.

Fructe: rodii, căpşune, prune.

Legume: ceapa.

Produsele de panificaţie: prăjituri, paste, cereale, pâine.

Băuturi: alcool, cafea.

Carne: orice tip de carne.

Lactate: lapte, unt, brânză.

Continuare pe clicksanatate.ro