SALARIILE NESIMŢITE de la Autoritatea de Supraveghere Financiară. UPDATE: Poziţia oficială ASF
Supravegherea costă mult în România. Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, fostul liberal Dan Radu Ruşanu, este cel mai bine plătit angajat al ASF.
Numai în ultimele două luni ale anului trecut el a avut un venit brut total de peste 72.000 de euro, potrivit Hotnews.ro. Următorul în acest clasament este prim-vicepreşedintele instituţiei, Daniel Dăianu, cu un venit brut de peste 68.000 de euro în noiembrie şi decembrie 2013. Ce venituri au ceilalţi angajaţi ai ASF.
Valoarea salariilor brute pentru lunile noiembrie şi decembrie 2013:
Dan Radu Ruşanu (preşedintele ASF) - 72.094 de euro
Daniel Dăianu (prim-vicepreşedinte ASF) - 68.043 de euro
Laura Chiţoiu (soţia ministrului demisionar al Finanţelor, Daniel Chiţoiu)- 19.059 euro
Cristina Zgonea (fosta soţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor)- 16.700 de euro
Aura Socol (soţia lui Cristian Socol, consilier al premierului)- 16.067 euro
Iuliana Scutaru (soţia deputatului PNL George Scutaru)- 15.356 euro
Răzvan Wlassopol (soţul primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu)- 11.556 euro
Remus Cătălin Câmpeanu (fiul ministrului Muncii)- 10.822 euro
Daniela Motreanu (soţia deputatului PNL Dan Motreanu)- 13.178 euro
Ana Maria Tudor (fiica vicepremierului Gabriel Oprea)- 9.844 euro
_______
UPDATE: Salariile de la ASF sunt sub cele de la Banca Naţională. Aceasta este reacţia bulversantă a purtătorului de cuvânt al Autorităţii de Supraveghere Financiară la dezvăluirile din presă. Într-o intervenţie în emisiunea Deschide Lumea, Radu Soviani a vorbit şi despre numele importante care apar pe statele de plată.
În exclusivitate la REALITATEA TV, Radu Soviani, purtătorul de cuvânt al ASF, a declart : "ASF a fost de la inceput transparenta in privinta politicii de salarizare si cunoasteti comunicarea prin care am spus ca presedentile are 14.000 net, primvicepresedintele 12.000 ,vicepresedintele la fel. Toate celelalte salarii sunt potrivit legii si sunt la un nivel mai mic decat cele intalnite in Banca Nationala a Romanie"
Radu Soviani spune că nivelul ridicat al unor venituri poate avea legătură cu anumite prime: "e posibil ca in unele cazuri salariile din noiembrie si decembrie sa includa fie prima de vacanta, fie prima de sfarsit de an si de aceea pentru noiembrie sau decembrie e posibil ca veniturile brute comunicate sa fie mai mari decat salariile. prima de vacanta nu poate depasi nivelul unul salariu lunar"
Purtătorul de cuvânt al ASF a explicat şi cum au fost angajate mai multe rude de politicieni în cadrul autorităţii "ei au fost in fostele comisii de supraveghere. Doamna Zgonea a fost angajata de CSA in 2006, doamna Scutaru in 2006. Nu vorbim de persoane angajate de ASF. Motivul ca e sotul cuiva nu e suficient ptr a fi dat afara cand s-a creat ASF. Doamna Chitoiu, din 2006. Aura Socol e un bun profesor de economie, cred ca e angaj dupa infiintarea ASF. Sotul Liei Olguta Vasilescu, din 2005. Fiul doamnei Campeanu, angajat dupa infiintarea ASF. Ana Maria Tudor, fiica vicepremierului Oprea in 2012, inainte de infiintarea ASF"