MENIU

S-a dat startul Concursului Internaţional George Enescu de la București

A început Concursul Internaţional George Enescu de la București. Toate locurile au fost vândute. Biletele s-au epuizat încă de luna trecută, motiv pentru care concertele vor fi transmise şi pe un ecran mare în faţa Ateneului Român. La această ediţie, Concursul Enescu aduce, în premieră, şi transmisii live în străinătate.

Toţi pasionaţii de muzică clasică au venit să se bucure de Concursul Internaţional George Enescu. Concertul de deschidere a fost susţinut de laureaţii ediţiilor anterioare, Ana Tifu, Valentin Răduţiu şi Mihai Ritivoiu. Cei mai mulţi dintre spectatori şi-au luat bilete cu luni înainte pentru a fi siguri că prind loc.

Iubitorii de muzică s-au pregătit pentru eveniment din timp. "Mi-am de o lună jumate, aproape două luni. Ştiu că este un eveniment foarte bine recunoscut şi foarte apreciat şi vine foarte multă lume din afarăŢ. a spus un spectator.

Concursul George Enescu a fost cotat în top cinci cele mai reprezentative competiţii de muzică clasică pe plan mondial. Motiv pentru care, artişti din toată lumea se unesc aici pentru a concura şi pentru a concerta.

Phillpe Muller, membru al juriului, este foarte nărăbdător să înceapă competiţia. "Este prima mea dată în România.  Îi cunosc pe ceilalţi membri din juriu şi am văzut că aveţi mulţi participanţi, aşa că va fi o competiţie foarte interesantă, la nivel înalt, cu siguranţă", a mărturisit. el.

 
Mai multe articole despre:
video concurs festival enescu