MENIU

RUȘII nu vor culoare umanitare pentru evacuarea civililor din Ucraina pentru a treia zi la rând - Nicio rută deschisă

Război Ucraina-Rusia Foto: Profi Media

Ucraina a anunțat că marți nu vor fi, din nou, coridoare umanitare pentru evacuarea civililor. Vicepremierul Irina Vereșciuk a declarat că rușii nu au permis organizarea culoarelor pentru refugiați, acordul nefiind acceptat.

Ucraina spune că nu vor exista coridoare umanitare pentru evacuarea civililor prinși în zonele de conflict pentru a treia zi consecutiv, pentru că nu a existat un acord cu Rusia.

Vicepremierul Irina Vereșciuk spune că bombardamentele continuă intens în regiunea Donbas din estul Ucrainei. Aici, Rusia a lansat o ofensivă majoră după ce nu a reușit să captureze capitala Kiev.

Vereșciuk a anunțat că rușii „refuză să deschidă un coridor” pentru a evacua civilii din orașul-port asediat Mariupol către Berdiansk, într-un mesaj pe contul său de Telegram.

Oficialul ucrainean a explicat că au avut loc „negocieri dificile” pentru a încerca să amenajeze coridoare umanitare în regiunea de sud Herson și în regiunea Harkov din estul Ucrainei, relatează BBC.

Civilii din Mariupol sunt în continuare într-o situație disperată, pe măsură ce bombardamentele și atacurile rusești continuă. Foarte mulți dintre aceștia s-au refugiat la Azovstal, alături de militarii ucraineni care se opun cuceririi orașului-port, în pofida ultimatumului lansat de ruși pentru cedarea Mariupol.