MENIU

Rusia susține că a ”curățat” întreaga zonă urbană a Mariupolului de forţele ucrainene

Bombardament Mariupol (sursă: azov.org.ua) - imagine de arhivă

Ministerul rus al Apărării a anunţat, sâmbătă, că întreaga zonă urbană Mariupol ar fi fost “curăţată” de forţele ucrainene şi că un grup de luptători ucraineni este blocat în zona oţelăriei Azovstal, relatează The Guardian.

Potrivit sursei citate, anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării, Igor Konaşenkov, care a precizat că ucrainenii au pierdut peste 4.000 de luptători la Mariupol şi că alţi 1.464 s-au predat.

“Întreaga zonă urbană Mariupol a fost curăţată. Ce a rămas din grupul ucrainean este acum complet blocat în zona oţelăriei Azovstal. Singura lor şansă să scape cu viaţă este să se predea”, a afirmat oficailul rus. 

Anterior acestei declarații, președintele ucrainian Volodimir Zelenski a făcut o afirmație extrem de tranșantă, punctând că distrugerea apărătorilor Mariupolului va pune capăt negocierilor cu Rusia.

Volodimir Zelensky a spus că Rusia vrea ca soldații care apără Mariupolul să se predea și că Ucraina nu are încredere în Rusia în lumina bătăliei de la Ilovaisk, din 2014, când împuterniciții Rusiei au masacrat soldații ucraineni dezarmați.