MENIU

Rusia și-a depășit, astăzi, propriul RECORD al deceselor cauzate de COVID-19. La cât a ajuns bilanțul oficial și care sunt principalele FOCARE

Coronavirus Rusia

Rusia a înregistrat, astăzi, un nou record de decese zilnice cauzate de infecția cu COVID-19 în ultima lună. Vorbim despre peste 700 de persoane care și-au pierdut viața de ieri și până astăzi, într-un moment în care țara se confruntă cu o situație gravă generată de răspândirea cu repreziciune a variantei Delta.

Astfel, numai în ultimele 24 de ore, 780 de persoane au murit din cauza COVID-19, în Rusia. Practic, a fost depășit recordul anterior de 752 de morți stabilit pe 10 iulie.
 
Tot astăzi au fost raportate 24.702 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.
 
Principalele focare rămân, în continuare, capitala Moscova și al doilea oraș al țării, Sankt Petersburg, și asta în ciuda faptului că măsurile restrictive au fost înăsprite în ultimele săptămâni. Pentru moment, autoritățile refuză să instituie carantina, cel mai probabil din rațiuni economice. 
 
De la începutul pandemiei și până în prezent, peste 5,8 milioane de persoane au fost infectate în Rusia și 144.492 au murit, potrivit cifrelor oficiale. Agenția de statistici Rosstat, care are o definiție mai largă a deceselor legate cauzate de COVID-19, înregistrează totuși 290.000 de decese la sfârșitul lunii mai, relatează HotNews.ro.