MENIU

Rusia, acuzată că a lansat BOMBE CU FOSFOR asupra combinatului Azovstal, după ce Ucraina a câștiga Eurovision! Fotografii ȘOCANTE

Bombă care poartă hashtag-ul Eurovision2022 / Twitter NEXTA

Rusia a lansat bombe cu fosfor asupra combinatului siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol.

"Iadul a venit pe pământ. La Azovstal", a scris Petro Andriuşcenko,  consilierul primarului din Mariupol, pe Telegram. El a postat o înregistrare video cu atacul, în care se poate vedea şi un foc de artilerie, însă înregistrarea nu a putut fi verificată din sursă independentă.

Informația însoțită de un scurt video a fost preluată și de NEXTA.

Peter Andriuschenko, adviser to the mayor of #Mariupol, published a video which seems to show the use of phosphorus bombs in #Azovstal. pic.twitter.com/bArzI5sQBd

— NEXTA (@nexta_tv) May 15, 2022

Bombele cu fosfor sunt bombe incendiare, care se aprind la contactul cu oxigenul şi provoacă pagube devastatoare. Utilizarea lor este interzisă de către legislaţia internaţională în zonele populate.

Andreuşcenko a mai postat imagini cu inscripţii de pe bombe şi care ar arăta că ele au fost lansate ca răspuns la câştigarea Eurovisionului de către Ucraina, concurs care s-a desfăşurat la Torino, în Italia.

Și în acest caz, NEXTA a publicat fotografii cu mesajele de pe rachetele cu bombele respective, relatând: canalele pro-Kremlin de Telegram au publicat cu mândrie fotografii cu o bombă care poartă hashtag-ul Eurovision2022 și alte referințe la trupa ucraineană Kalush Orchestra, care a câștigat ediția din acest an, acuză media de la Kiev.

Pe ele se poate citi în rusă "Kalush, cum ai cerut! Pentru Azovstal" şi în engleză "Ajută Mariupol - Ajută Azovstal acum", datat 14 mai. Inscripţiile par a fi o referire la afirmaţiile solistului Orchestrei Kalush, care a lansat un apel de pe scena de la Torino, după ce a câştigat concursul.