MENIU

Românii din diaspora, înfuriați de taxa imaginată de Ponta

Românii din diaspora, la coadă pentru dreptul la vot

Premierul Victor Ponta i-a infuriat pe romanii din diaspora, dupa ce a spus ca acestia "nu platesc niciun leu la sistemul social" si ca ar trebui sa contribuie la bugetul de stat al tarii noastre cu zece euro pe luna.

Reactia romanilor din diaspora nu a intarziat sa apara. Presedintele Federatiei asociatiilor de romani din Europa (FADERE), Daniel Tecu, considera ca premierul nu a invatat nimic dupa ce concetatenii din strainatate l-au sanctionat la alegerile prezidentiale, el continuand sa faca declaratii impotriva acestora.

"Pe cine doreste premierul Romaniei sa impoziteze? Cei care au plecat din tara lor draga impinsi de lipsa locurilor de munca, lasand in urma prieteni dragi, parinti sau chiar copii; cei plecati pentru ca in tara lor politicienii au fost mai atenti sa-si umple buzunarele decat sa creeze locuri de munca; cei plecati sa stranga un ban, pe care de cele mai multe ori il trimit in tara la copii, parinti, sau rude, pentru ca acestia sa aiba un trai mai decent", sustine Tecu intr-un comunicat de presa.

Cetatenii din diaspora l-au acuzat pe Ponta ca, desi a locuit pentru scurt timp in strainatate, "nu a inteles nimic din drama pe care o traiesc romanii din afara granitelor" si ca nu a facut nimic pentru a rezolva adevaratele probleme ale oamenilor.

Printre acestea se numara repatrierea "romanilor decedati care zac prin frigiderele altor tari", reducerea taxelor consulare si cresterea nivelului de trai, pentru ca oamenii sa se poata intoarce acasa.

"Si in schimb la ce se gandesc politicienii nostri? Cum sa bage mana in buzunarul romanilor din diaspora si sa le mai scoata 10 euro pe luna. Semanati perfect cu acei romani care ne fac de rusine prin orasele Europei, care stau cu mana-ntinsa, cersind mila trecatorilor. Am vrea sa va intrebam si noi: Asteptati cei 10 euro de la toti romanii din diaspora sau doar de la cei carora le-ati permis sa voteze? (...)

Poate ca ar trebui sa scadeti din aroganta dumneavoastra si sa incepeti sa tineti cont si de petitiile si de cererile noastre. Daca ati fi tinut cont de scrisoarea pe care FADERE v-a trimis-o pe 21 septembrie 2014, in care va arata foarte clar cate si unde trebuie instalate sectiile de vot in diaspora, la aceata ora erati presedinte al Romaniei", conchide Daniel Tecu, citat de Ziare.com.

Mai multe articole despre:
diaspora românii din diaspora