MENIU

România va deveni PRIMA destinație turistică a Europei. Planul ministrului Turismului, Bogdan Trif

România va deveni PRIMA destinație turistică a Europei. Dorinţa ministrului Turismului, Bogdan Trif

Români, pregătiți-vă să nu mai aveți loc de turiștii străini pe pârtii și pe plajă! România va deveni PRIMA destinație turistică a Europei! Nu este o glumă, este planul cât se poate de serios al ministrului Turismului! Într-un interviu în exclusivitate pentru Realitatea TV, Bogdan Trif a declarat că, în trei-patru ani, țara noastră poate ajunge în topul statelor europene, care atrag vizitatori! 

Șef peste turismul din țara noastră de jumătate de an, Bogdan Trif are planuri mari, în termen scurt. 

Înainte să vedem cum vrea ministrul să ne transforme în polul turismului european, să aruncăm un ochi peste cifre. 

5,2 milioane de turiști s-au cazat în țara noastră în prima jumătate a anului. Doar un sfert au fost străini: 24,2%. Iar 75,8% au fost români. Față de aceeași perioadă a anului trecut, creșterea este de 4%, potrivit datelor INS. În țară au intrat însă cu 7% mai mulți străini. Străinii au stat, în medie, mai puțin de două zile în România. Iar cei mai mulți au venit în interes de afaceri. 

Din păcate, suntem pe locul 24 din 28 de state europene, la capitolul turism, potrivit datelor Eurostat din 2016. Așa că țelul de a depăși destinații precum Spania, Grecia sau Franța, aflate în vârf, pare un vis. 

Deocamdată, ministrul Trif se laudă cu voucherele de vacanță pentru români, cu o ordonanță care obligă agențiile să garanteze sută la sută pachetele turistice, dar și cu descentralizarea din acest domeniu. În plus, promite că vom avea o hartă interactivă cu obiectivele țării. 

„Trebuie neaparat să redeschidem birourile de promovare turistică a României. Ne propunem un număr de 20 de birouri, trebuie să ştii să te şi vinzi, să te promovezi. Cum facem acest lucru acum? Ministerul și-a făcut un stand pentru promovarea obiectivelor turistice la festivalul Untold, de la Cluj. Oferim tatuaje nepermanente în mod gratuit, cu simbolurile României, avem două fete care împletesc codiţe cu tricolorul României”, a spus Bogdan Trif.

Doar că, mai importante decât tatuajele sunt șoselele. Bogdan Trif admite că infrastructura nu ne ajută deloc. Interesant este că Ministerele Transporturilor și Turismului funcționează în aceeași clădire.  

“Pierdem foarte mult în faţa ţărilor vecine care, iată, au reuşit să îşi dezvolte această structură de autostrăzi. Cred că ar trebui să fie un singur minister. Ministerul Turismului şi Transporturilor din România”, a mai spus ministrul turismului.