MENIU

România sub ape. Dezastru fără precedent după inundațiile apocaliptice. Bilanțul victimelor ar putea crește VIDEO

Județul Galați, sub ape. A plouat într-o noapte cât pentru o lună întreagă. Foto/ISU

Este dezastru fără precedent după inundațiile devastatoare. Patru oameni au murit, însă, bilanțul ar putea creste in următoarele ore, pentru că salvatorii încă mai caută și alte posibile victime. Între timp, mai mulți copii au fost salvați din calea apelor, după ce în unele zone apa a ajuns la doi metri înălțime. În localitățile Slobozia Conachi și Pechea, din Galați au fost amenajate două tabere de cazare, cu o capacitate de 400 de locuri fiecare, pentru adăpostirea persoanelor ale căror locuințe au fost distruse de ape. 

Viiturile au făcut prăpăd în comuna Pechea din județul Galați. Salvatorii au intervenit de urgență în ajutorul oamenilor captivi în mijlocul apelor.

Prinși între puhoaie au fost și mai mulți copii. Din fericire, salvatorii au ajuns la ei înainte să fie prea târziu.

Zeci de oameni care s-au refugiat pe plafoanele mașinilor sau pe acoperișuri au avut nevoie de ajutor de la pompieri. Mai grav, anunță autoritățile, bilanțul victimelor ar putea crește. Mai mulți bătrâni au fost scoși afară pe brațe de pompieri după ce locuințele lor au fost complet inundate.



Apa adusă de viitură are chiar și peste doi metri. Inclusiv tirurile și camioanele surprinse pe șosele au rămas blocate sub puhoaie. Șoferii au urcat disperați pe plafoanele camioanelor și au așteptat să fie salvați.



Au căzut aproape 200 de litri de apă pe metru pătrat în mai puțin de 24 de ore, iar două baraje piscicole din Galați au cedat. Noi victime sunt căutate și cu ajutorul unui elicopter Black Hawk care survolează zonele afectate.