MENIU

România se topeşte! Temperaturi de 37 de grade Celsius la umbră

România se topeşte

După ploi şi inundaţii, vine canicula! Meteorologii anunţă că la amiază se vor înregistra chiar şi 37 de grade Celsius la umbră! 

În zilele următoare, România se va topi. Este avertismentul meteorologilor care anunţă că temperaturile vor porni de la 24 de grade Celsius şi vor ajunge chiar la 37 grade Celsius.

Medicii ne sfătuiesc să nu ieşim din casă în jurul prânzului, să bem câte un pahar cu apă din 20 în 20 de minute şi să purtăm haine largi şi deschise la culoare, confecţionate din materiale naturale, în zilele ce se anunţă caniculare. Un alt sfat este să evităm cafeaua şi alcoolul şi să mâncăm fructe şi legume proaspete. 

PROGNOZA METEO

Astăzi vremea va continua să se încălzească, devenind deosebit de caldă, local în jumătatea de sud a ţării şi pe arii mai restrânse în rest. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 32 de grade, uşor mai ridicate în extremitatea de sud-vest. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul zilei în nord-vest, dar şi la munte, mai ales după-amiaza şi seara, unde, izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va avea unele intensificări, îndeosebi în zona montană înaltă. Dimineaţa, cu totul izolat, vor fi condiţii de ceaţă.

În Capitală, vremea va deveni deosebit de caldă, maxima termică urmând a fi de 31...32 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo pentru trei zile. Veşti proaste: după ploi şi inundaţii, vine canicula!

Mai multe articole despre:
căldură canicula prognoza