România educată versus România DROGATĂ - Lupta lui Iohannis cu stupefiantele, eșec național
România educată vs. România drogată! Președintele Iohannis se luptă cu consumul de stupefiante doar prin vorbe. Faptele concrete, însă, se lasă așteptate. După tragediile în lanț de anul trecut și multele promisiuni, continuăm să fim terorizați de indivizi drogați în trafic și pe străzi. Unii dintre consumatori se ascund chiar în spatele celor care, în teorie, ar trebui să ne apere. Nimeni nu se mai simte în siguranță, iar fenomenul pare să ia amploare pe zi ce trece.
Mai multe personaje au ajuns în atenția publică, iar pe toate le leagă un subiect comun: drogurile.
Încă din luna august a anului 2023, Vlad Pascu a îngrozit întreaga țară. Tânărul consumase un cocktail de substanțe interzise înainte să urce la volan. De aici și până la tragedie a mai fost un pas. În stațiunea 2 Mai, acesta a spulberat pur și simplu un grup de tineri pe marginea drumului. Doi dintre ei, Roberta și Sebi, au murit pe loc.
Președintele nu a rămas indiferent și a promis, la scurt timp după tragedie, că astfel de drame nu vor mai avea loc. A declarat, de altfel, război drogurilor, și promis revoluție în Poliție.
Însă nimic mai mult.
Nici cei care, teoretic, ar trebui să ne apere și să lupte împotriva drogurilor nu au rezistat tentației substanțelor interzise. Cazul judecătoarei din Suceava este cap de afiș. Aceasta livra traficanților, printre care se afla și iubitul ei, informații despre mandatele de supraveghere și de percheziție care îi vizau. În schimb, primea droguri pe bandă rulantă, bijuterii, vacanțe.
Mai avem și exemplul Andreei Cătălina Bumbac, o tânără jandarmeriță din Capitală care a fost și ea prinsă de polițiști cu mai multe pliculețe cu substanțe interzise în geantă, în timp ce se afla într-un taxi cu prietenul ei.
După jandarmeriță, un angajat al Ministerului de Justiţie a fost prins cu substanţe suspecte la el, în timpul unui concert, în Bucureşti. Mai exact, un ofițer în vârstă de 28 de ani, care lucrează la un penitenciar din apropiere de București.
Indiferent, însă, de vârstă sau de statut, drogurile rămân problema momentului.
În 2023, în secția de dezintoxicare de la Spitalul Obregia au fost internați 311 minori. Toți consumaseră droguri. Mai mulți decât în 2021 și 2022 la un loc.
O soluție clară care a venit până acum? Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis la începutul lui octombrie că drogurile consumate de minori și tineri sunt un atac la siguranța națională. S-a decis atunci constituirea unui grup de lucru interinstituțional.