MENIU

Român, identificat după mai bine de 30 de ani de când ar fi comis o crimă în Germania. Poveste demnă de un film polițist

Criminal român cercetat după 30 de ani. A fost descoperit printr-un test ADN

Un român acuzat de o crimă comisă în 1992, în Germania, a fost localizat în Marea Britanie pe baza unor teste ADN. Cu toate acestea, suspectul ar putea scăpa de mâna legii.

Un român este anchetat pentru o crimă comisă în martie 1992, în Germania. Victima, Karl-Heinz R., avea pe atunci 60 de ani și locuia în Hamburg-Horn, iar presupusul asasin - 22. Un test ADN a dus la identificarea românului, acum în vârstă de 53 de ani, care a fost localizat în Marea Britanie după investigații intensive. Totuși, deși ADN-ul său a fost peste tot pe corpul legat al victimei, românul ar putea scăpa de mâna legii.

Conform investigațiilor efectuate de criminaliști și Procuratura din Hamburg, se presupune că victima a fost atacată în propria locuință, lovită cu o sticlă de rom, imobilizată și strangulată.

În ciuda eforturilor intense de investigație, crima nu a fost soluționată timp de mai bine de trei decenii. Abia în 2023 o serie de urme de ADN masculin necunoscut a condus la o potrivire în baza de date italiană.

Investigațiile ulterioare au întărit suspiciunile asupra unui român, care avea 22 de ani în momentul comiterii crimei. Procuratura din Hamburg a obținut un mandat de arestare de la Tribunalul din Hamburg pe numele acestuia. Poliția a reușit să localizeze suspectul în Marea Britanie, unde a fost arestat.

 

Mai multe articole despre:
roman criminal prins germania 30 de ani demascat