MENIU

Doi români, unul din Italia și altul din Spania, suspecți de coronavirus

Un român care lucreaza in Italia este suspect de coronavirus, conform celor de la Corriere della Sera. Un alt român, de 37 de ani, din Spania, este internat și el într-un spital din Ciudad Real, fiind suspect de infecție cu noul virus.

Un barbat in varsta de 42 de ani de nationalitate roman este suspect de coronavirus. El lucreaza la un hotel si a intrat in contact cu turisti chinezi bolnavi de coronavirus.

Marian C. se afla in carantina in acest moment si urmeaza sa fie dus la spital pentru multiple teste.

Autoritatile din Italia au anuntat astazi doua cazuri de coronavirus confirmate, primele din aceasta tara. Ambii sunt turisti chinezi din Wuhan care se aflau de zece zile in Italia.

Barbatul din Romania lucreaza la un hotel din Tivoli. Dupa ce s-a simtit rau el a mers la un spital din localitatea care se afla la doar 30 km de Roma, avand simptome de gripa. El a fost cel care i-a avertizat pe medici ca a lucreaza la hotelul in care au fost cazati si cei doi turisti chinezi care au fost identificati cu coronavirus.

In situatia data, autoritatile din Italia l-au plasat in carantina la spitalul Spallanzani deoarece spitalul din Tivoli nu dispunea de aparatura necesara pentru toate testele si controalele la care urmeaza sa fie supus, conform protocolului.

Ieri, directorul Spitalului Spallanzani, Giuseppe Ippolito a anuntat cele doua cazuri confirmate de coronavirus dar a dat asigurari ca populatia nu e supusa riscurilor in acest moment si ca persoanele care mai sunt infectate vor fi identificate rapid. In plus, cazurile depistate au fost izolate.

Un alt român, de 37 de ani, din Spania, este internat într-un spital din Ciudad Real, fiind suspect de infecție cu noul virus.

Românul din Spania a călătorit, de curând, în China.

Autoritățile din Spania au intrat în alertă joi și au activat protocolul necesar după ce românul a prezentat simptomele la întoarcerea din China, conform El Digital.

Ministerul Sănătății din Spania a trimis analizele românului la Centrul Național de Microbiologie și așteaptă rezultatele pentru a vedea dacă se confirmă sau nu prezența coronavirusului.

Mai multe articole despre: