MENIU

Ciolacu, Firea și Negoiță, replici dure în scandalul planșeului de la Unirii. Ce miză politică are Nicușor Dan? - VIDEO

Marcel Ciolacu și Gabriela Firea / Foto: Inquam Photos
Marcel Ciolacu și Gabriela Firea / Foto: Inquam Photos

Liderul PSD Marcel Ciolacu susține că scandalul legat de refacerea planșeului din Piața Unirii nu face bine nimănui , iar primii afectați sunt bucureșteni. Fostul edil general Gabriela Firea crede că Nicușor Dan acționează abuziv, iar primarul sectorului 3, Robert Negoiță îl acuză că știe doar să blocheze proiecte și că ar face politică în loc de administrație.

Marți, la sediul PSD a avut loc o discuție pe tema situației de la Piața Unirii, între premierul Marcel Ciolacu, fostul edil general Gabriela Firea și primarul sectorului 3, Robert Negoiță.

La final, șeful guvernului și al PSD a declarat că, din perspectiva documentelor apărute în spațiul public, nu înțelege foarte clar care este scopul edilului general.

"Din punctul meu de vedere nu a câștigat nimeni, toată lumea a pierdut. A pierdut și primarul general și cel de sector. (...) Acum doi ani, Nicușor Dan spunea că este o urgență acel pasaj, între timp nu mai e o urgență, cred că intrăm într-o zonă mult prea neserioasă", a afirmat Marcel Ciolacu.

 

Și fostul edil general Gabriela Firea a afirmat că miza scandalului ar fi una politică, nu una care să șină cont de necesitatea realizării unei astfel de lucrări.

"Miza este una politică. Primarul general vrea să-l blocheze pe primarul de sector. (...) Când am fost primar general, daca aș fi blocat...ce proteste ar fi fost și aș fi fost acuzată că mă leg de mici chițibușuri", a precizat Firea.

Și edilul sectorului 3 l-a acuzat pe edilul general că nu face decât să blocheze proiecte, amintind și de episodul palmierilor planați de el și scoși la ordinul lui Nicușor Dan.

Asta face primarul general. Știe să demoleze, sa strice...e supărat pe ce se face. (...) Domne, când ești pe o funcție publica...trebuie să si arăți si cum se face. Unite, nu e bine așa, trebuie să faci așa. Omul ăsta se prezintă că nu e politician, dar face doar politică. (...) Nu o gestionez eu (lucrarea de la Piața Unirii - N.R.), dar ne-a fost ceruta o autorizație de construire, am văzut documentația și expertizele si am eliberat-o", a afirmat Robert Negoiță.

Mai multe articole despre:
negoita planseul unirii nicusor dan scandal baluta