MENIU

Rezultat devastator INML. Adevăratul motiv al morții bebelușului internat la Sanador

Sanador

Rezultat devastator legat de moartea lui Ștefan, un băiețel de un an și opt luni, care s-a stins din viață în octombrie, la Spitalul Sanador. Pe certificatul medico-legal scrie negru pe alb că micuțului i-a fost secționat un vas de sânge în timpul operației. Mai apoi, timp de 8 ore a sângerat puternic, până a intrat în șoc hemoragic. Reprezentanții clinicii private susțin că nu au primit raportul și, deci, nu pot comenta concluziile legiștilor. 

Concluzia şocantă din raportul întocmit de Insititutul de Medicină Legală arată geșeala majoră din timpul operației, care a dus la hemoragie internă. Concluzii care par să contureze ipoteza lansată de părinţii micuțului Ștefan. 

"Am știut de atunci că e vina medicilor, am spus-o de atunci. Raportul nu face decât să confirme ceea ce noi am afirmat. Cei de la SANADOR nu au nicio grijă pentru pacienții lor. Monitorizarea post operatorie se face ca în epoca de piatră. Oameni nespecializați, fără aparatură, fără nimic.", a spus Andreea Duță, mama copilului decedat

Copilul a fost operat de hernie inghinală, iar părinții au chemat SMURD-ul după ce au trecut mai multe ore de la operație, timp în care starea băiețelului s-a agravat. 


Rezultatele de la IML au ajuns și pe masa anchetatorilor, care au deschis un dosar pentru ucidere din culpă, dosar în care e suspect medicul care s-a ocupat de operaţie.


Totuși, avocatul familiei SUSȚINE că va cere o completare sau reanalizare a raportului medico-legal, pentru că sunt anumite concluzii cu care familia nu e de acord. 


Conducerea SANADOR susține că nu va comenta concluziile raportului medico-legal pentru că există o anchetă în curs. Reprezentanții clinicii au precizat după tragedie că personalul medical a respectat toate procedurile igienico sanitare în vigoare. 

CLICK AICI PENTRU A CITI POZIȚIA SANADOR!

Copilul a murit din cauza unei hemoragii provocate în timpul operaţiei şi care nu a fost apoi depistată. Expertiză medicală a fost trimisă către procurori, care trebuie să lămurească cine va fi tras la răspundere, pentru moartea fulgerătoare a celui mic, conform protv.ro.

Mai multe articole despre:
sanador baietel mort sanador stefan duta