MENIU

Rezultatele analizelor în cazul pacientei suspecte de febră tifoidă, neconcludente. Noi investigaţii

<p>Alertă de E. Coli &icirc;n judeţul Argeş. Toate sursele de apă, verificatate de DSP</p>

Rezultatele probelor în cazul pacientei internate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, suspectă de febră tifoidă, sunt neconcludente, astfel că urmează să se trimită peste zece zile la Institutul Cantacuzino un nou set de analize.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, Mihai Moisescu, a declarat că pacienta va rămâne internată, fiind menţinută suspiciunea de febră tifoidă.

"Au venit luni rezultatele probelor de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti în cazul pacientei internate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, suspectă de febră tifoidă, dar acestea sunt neconcludente. Analizele vor fi reluate şi vom trimite la Bucureşti un nou set de probe peste zece zile. Pacienta rămâne internată, izolată în spital, se menţine aceeaşi suspiciune de febră tifoidă", a spus Moisescu, potrivit Mediafax.

Pacienta suspectă de febră tifoidă este internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, iar rezultatele analizelor urmau să confirme sau să infirme boala.

Directorul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, Ioan Mureşan, declara duminică, 27 martie, că femeia s-a întors dintr-o călătorie în străinătate.

"Este o suspiciune de febră tifoidă la o pacientă care s-a întors din străinătate şi care a fost internată la mijlocul săptămânii trecute la spitalul nostru. Pacienta se simte bine, este sub tratament medical, este izolată. Am trimis probe pentru analiză la Institutul Cantacuzino din Bucureşti şi aşteptăm rezultatele luni sau marţi să vedem dacă se confirmă sau se infirmă suspiciunea", spunea Mureşan.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Cluj declarau, la rândul lor, că femeia a efectuat o excursie în Thailanda, împreună cu un grup de persoane din Bucureşti, aceasta susţinând că a consumat doar băuturi îmbuteliate.

Febra tifoidă nu a mai fost înregistrată în România de zeci de ani.