MENIU

Revoltă uriașă după ce un profesor acuzat de hărțuire sexuală s-a întors la catedră - Părinții elevilor au protestat

Profesor acuzat de hartuire sexuala

A fost un scandal uriaș în fața unei școli din Suceava după ce un profesor acuzat în trecut de agresiune sexuală s-a întors la catedră. La aflarea veștii, părinții au răbufnit. 

Profesorul de muzică, cercetat în trecut de agresiune sexuală asupra unei minore de 14 ani, s-a întors la catedră, după ce și-a recăpătat în instanță acest drept. Părinții elevilor l-au așteptat pe dascăl în fața instituției de învățământ și au încercat să îl împiedice să intre în școală. La scurt timp, acolo a ajuns și poliția care a calmat spiritele. 

Profesorul care timp de 1 an și 9 luni nu a avut dreptul de a veni la cursuri își susține vehement nevinovăția.

Pe 5 octombrie, instanța i-a ridicat definitiv controlul judiciar și a decis reîncadrarea imediată pe postul de la școală, dar directorul întârzie să facă acest lucru, invocând lipsa unei înștiințări exprese din partea instanței.

Profesorul a fost acuzat în ianuarie 2022 că i-a făcut avansuri sexuale unei eleve de 14 ani, minora înregistrând și o discuție telefonică ce a juns ulterior la dosar.

Potrivit procurorilor, în ziua de 12 ianuarie 2022, în timpul orei de muzică, profesorul ”a agresat-o sexual pe fata în vârstă de 14 ani, prin constrângere, în sensul că a forțat-o, prinzând-o de mâini, să se ridice din bancă, deși aceasta a refuzat invitația la dans, iar în timpul dansului inculpatul a tras-o pe persoana vătămată înspre corpul său, împrejurare în care i-a pus mâna pe fund în mod repetat, chiar și când eleva încerca să se retragă de lângă corpul acestuia, inculpatul trăgând-o din nou spre el și continuând să îi pună mâna pe fund”.

Bărbatul a și fost arestat pentru câteva zile, dar la scurt timp Tribunalul Suceava a schimbat măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar.

Profesorul a scăpat de o parte de acuzații, iar unii elevi au dat declarații favorabile apărării sale, deși a fost acuzat de comportament sexual neadecvat și față de alte fete și acuzațiile s-au clasat.

De precizat că o parte din acuzațiile aduse de eleva de 14 ani au fost retrase între timp.

Mai multe articole despre:
Profesor acuzat de hartuire sexuala