MENIU

Revoltă în Poliție. Subalternii își acuză șeful că stă în concediu ca să scape de anchetă

Situație tensionată la Poliția din Lupeni. 19 politiști amenință cu proteste după ce șeful lor, anchetat disciplinar și aflat de 9 luni în concediu medical, a revenit o zi, pentru a-și prelungi șederea acasă.

Comisarul șef Dănuț Mocanu a intrat în concediu medical în martie, imediat după ce Corpul de control al IGPR a deschis împotriva sa o anchetă disciplinară, ca urmare a sesizărilor făcute de subalternii săi, pentru o serie de abuzuri.

După ce, pe 10 decembrie, polițistul a venit să-și prelungească concediul, subalternii săi au trimis un memoriu conducerii Inspectoratului Județean Hunedoara, în care spun că prelungirea concediului până în februarie anul viitor ar fi premeditată, urmărindu-se prescrierea cercetarii disciplinare.

”Pe aceasta cale vă aducem la cunoștință că în cazul reîntoarcerii acestuia la comanda Poliției municipiului Lupeni, noi ne vom prezenta la serviciu,(dar) vom refuza să ne conformăm dispozițiilor sale și vom recurge, la nevoie, la proteste publice”, se arata in petitie semnata de cei 19 politisti, notează zhd.ro.

În replică, un comunicat al Inspectoratului de Poliție al județului Hunedoara anunță că activitate la Poliția Lupeni se desfășoară normal, iar pentru viitor se promite ”identificarea celor mai bune solutii legale, astfel incat activitatea subunitatii sa decurga in conditii optime”.

Mai multe articole despre:
scandal poliţie