REMUS PRICOPIE: RAPORTUL MCV, pozitiv pentru EDUCAŢIE. Revizuirea programelor de studii, susţinută
Ministrul Remus Pricopie susţine că raportul MCV dat publicităţii miercuri este pozitiv pentru Guvern, în general, şi pentru Ministerul Educaţiei, în special, fiind confirmate şi susţinute, în opinia lui, eforturile care se fac pentru a asigura un învăţământ de calitate.
Potrivit unui comunicat, ministrul Educaţiei REMUS PRICOPIE a declarat că raportul confirmă şi susţine eforturile care se fac pentru a asigura un învăţământ de calitate, performant, bazat pe cinste, corectitudine şi echitate.
De asemenea, ministrul REMUS PRICOPIE consideră că raportul Comisiei Europene este apreciativ faţă de angajamentul Guvernului privind lupta anticorupţie şi independenţa justiţiei.
"Raportul MCV este pozitiv pentru Guvern, în general, şi pentru Ministerul Educaţiei, în special. Comisia Europeană remarcă progresele pe care le-am făcut în lupta împotriva corupţiei, de la adoptarea Strategiei anticorupţie în educaţie şi asigurarea suportului financiar pentru implementarea acesteia, până la revizuirea programelor de studii, prin introducerea unor lecţii ţinute de magistraţi despre respectul faţă de lege. Toate aceste elemente pozitive, pe care Comisia Europeană le subliniază, nu fac decât să confirme şi să susţină eforturile pe care le facem pentru a asigura un învăţământ de calitate, performant, bazat pe cinste, corectitudine şi echitate", spune Pricopie, citat în comunicat.
În privinţa Guvernului, afirmă ministrul Educaţiei REMUS PRICOPIE, raportul MCV este "aşa cum ar trebui să fie, adică apreciativ faţă de angajamentul privind lupta împotriva corupţiei şi independenţa justiţiei".
"Documentul Comisiei Europene subliniază faptul că Guvernul a întărit resursele alocate instituţiilor cu responsabilităţi directe în combaterea corupţiei, cum sunt ANI, ICCJ sau DNA, şi remarcă cooperarea dintre Ministerul Justiţiei şi instituţiile sistemului judiciar", consideră Pricopie.
Raportul MCV privind România publicat de CE arată că în domeniul combaterii corupţiei la nivel înalt există încă obstacole semnificative, menţionând că sunt declaraţii ale unor politicieni care îşi exprimă simpatia faţă de persoane condamnate şi aplicarea neuniformă a normelor privind miniştrii.