MENIU

Remedii naturale pentru potolirea palpitațiilor - ce trebuie să ştii

Remedii naturale pentru potolirea palpitațiilor - ce trebuie să ştii

Din cauza stresului, lipsei de somn și oboselii, multe persoane ajung să sufere de palpitații.

De regulă, inima bate normal atunci când ritmul este cuprins între 60 și 80 bătăi pe minut. Dacă ritmul este superior valorii de 110 de bătăi pe minut, atunci este vorba de tahicardie, care poate provoca ulterior dureri de inimă, sufocare și senzația că inima sare din piept.

Iată câteva remedii împotriva palpitațiilor:

Ceai de mușețel, talpa-gâștei și păducel

Este indicat în cazul tahicardiei cauzate de stres. Preparați un amestec dintr-o linguriță de mușețel și câte 4 linguri de talpa-gâștei și fructe de păducel. Puneți o lingură din acest amestec în 300 ml de apă clocotită și lăsați la infuzat în termos, timp de o oră. Beți câte 1-2 linguri de infuzie pe zi, în funcție de greutatea corporală, cu 30 de minute înainte de masă, timp de 4 săptămâni.

Infuzie de mărar

Este recomandată în cazul tahicardiei cauzate de ateroscleroza vaselor sanguine din creier. Pisați o lingură de semințe de mărar și opăriți-le cu 1 pahar de apă clocotită. Infuzați în termos, pentru cel puțin 3 ore. Beți în 3-4 reprize în timpul zilei, timp de o lună. Faceți pauze de o lună între cure, timp de 1 an sau poate chiar mai mult.

Suc de sfeclă, morcov și ridiche neagră

Stoarceți cantități egale de suc de sfeclă, morcov, ridiche neagră și amestecați. Beți câte 100 ml, de 2-3 ori pe zi, pe o perioadă de 2-3 luni. Acest suc contribuie la calmarea palpitațiilor.

Măr și ceapă

Dați prin răzătoare un măr și o ceapă, amestecați și consumați de 2 ori pe zi, între mese, timp de 4 săptămâni.

Ridiche neagră, lămâie și miere

Amestecați în cantități egale ingredientele și luați câte 1 lingură de 3 ori pe zi, cu 40 de minute după masă, în decurs de o lună.

Morcov, hrean și miere

Amestecați câte 1 pahar de suc de morcov, hrean și miere de albine, apoi adăugați sucul stors de la o lămâie. Luați câte 1 lingură din această băutură, de 3 ori pe zi, cu o oră înainte de masă, timp de 2 luni.

Tinctură de iarbă-mare

Preparați tinctura din 100 g de rădăcini de iarbă-mare și 500 ml de țuică de calitate. Macerați timp de 14 zile la întuneric, într-un recipient închis ermetic. Luați câte 1 linguriță, de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă, timp de 3 săptămâni.

 Sursa


Mai multe articole despre:
remedii morcov natural palpitaţii ridiche