MENIU

Relaxare SPORITĂ în Danemarca - Liber la întâlniri, cinema, restaurant și sală doar cu PAȘAPORTUL coronavirus

Relaxare în Danemarca: Liber la întâlniri, cinema, restaurant și sală numai cu pașaportul coronavirus

Danezii își reiau viața de la o zi la alta. După multe luni de restricții, de joi au fost relaxate noi măsuri, numai cu anumite condiții.  

Relaxările sunt parte a planului autorităților pentru a elimina gradual restricţiile impuse pentru a reduce răspândirea noului coronavirus. Guvernul danez şi majoritatea largă din Parlamentul de la Copenhaga s-au pus de acord în luna martie în privinţa unui plan extins de redeschidere a ţării prin eliminarea graduală a restricţiilor impuse în privinţa activităţilor publice.

Potrivit ultimelor date, incidenţa infectărilor raportată la şapte zile s-a menţinut sub valoarea de 100 în ultimele săptămâni în Danemarca. Până joi, bilanțul total al infectărilor era de 255.470, în timp numărul celro morți din cauza COVID-19 ajunsese la 2.492.

Astfel că, de joi, locuitorii din Danemarca pot merge, din nou la cinematograf şi la teatru sau la sala de fitness, unde pot să dea jos kilogramele în plus, adunate cât timp au muncit de acasă.

Toţi elevii până la clasele a VIII-a inclusiv, precum şi cei din clasele terminale de liceu, merg la cursuri, cu prezență fizică. 

Totuși, danezii trebuie să prezinte anumite documente care să arate că au fost imunizați împotriva COVID-19 sau că nu sunt infectați cu noul coronavirus. Este vorba de rezultate negative la teste COVID-19 făcute cu cel mult 72 de ore în urmă, de o dovadă a vaccinării sau a recuperării medicale după trecerea prin boală, toate aceste date fiind disponibile într-o aplicaţie încorporată într-un paşaport-coronavirus.

Pașaportul „Coronapas” a fost lansat la jumătatea lunii aprilie. Danemarca a fost prima țară europeană care a lansat acest tip de pașaport coronavirus. Este o aplicație digitală, accesată de pe telefonul mobil, care arată toate aceste date. dacă ați avut un rezultat negativ al testului în ultimele 72 de ore, un certificat de vaccinare sau dovada unei infecții anterioare cu două până la 12 săptămâni mai devreme. Poate fi, de asemenea, sub formă de hârtie, dacă este necesar.

Tot de joi, în restaurantele şi barurile daneze, redeschise încă de acum două săptămâni, a fost eliminată cerinţa care prevedea necesitatea realizării unei rezervări în avans cu cel puţin 30 de minute, relatează Agerpres.

A fost majorată și prezența permisă în spațiile închise, la 25, precum și numărul de persoane care se pot întâlni în exterior - 75.

Numărul maxim de persoane care au voie să se întâlnească în spaţii închise a fost ridicat la 25, iar cel al persoanelor care pot să se întâlnească în exterior este 75 începând de joi.