MENIU

Reglementări absurde pe piaţa RCA. Ce pățești dacă ai mașină cu remorcă

Reglementări absurde pe piaţa poliţelor obligatorii. Şoferii care au maşină cu remorcă sunt obligaţi să încheie poliţe RCA pentru ambele, însă, în cazul unui accident, este luată în considerare doar poliţa de asigurare a autovehiculului. Oamenii spun că se simt păcăliţi şi că plătesc în plus degeaba.

Într-o zi, din neatenţie, în parcare, în momentul în care a dat cu spatele, acest bărbat a lovit cu remorca o altă maşină. Timp de nouă ani, bărbatul a plătit asigurare obligatorie atât pentru maşină, cât şi pentru remorcă. Acum, reprezentanţii firmei cu care a încheiat poliţele i-au transmis că nu se ia în calcul RCA-ul remorcii, conform Realitatea TV.

”Mă simt păcălit de firma de asigurare. În decurs de 9 ani de zile, mergând pe drumurile din România, fiind sigur că orice eveniment aş avea pagubele vor fi suportate de asigurarea pe care eu am platit-o”, a declarat bărbatul.

Acesta este hotărât să dea firma de asigurări în judecată.

Transportatorii susţin că aceasta este o practică des întâlnită. Şi, mai mult decât atât, preţul poliţei RCA pentru remorcă sau semiremorcă este unul semnificativ.

”Este o practică a firmelor de asigurări. Plăteşti poliţe de asigurare şi pe semiremorcă cu toate că acea semiremorcă nu poate merge niciodată singură. În Europa plăteşti pentru o semiremorcă o poliţă de 50, 70 de euro. La noi, în România, se plăteşte în jur de 200, 250 de euro”, a declarat președintele COTAR, Vasile Ștefănescu.

Reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară susţin că, potrivit legii, dacă remorca este ataşată de maşină în momentul impactului se consideră că accidentul a fost produs prin miscarea maşinii. Motiv pentru care este nevoie de RCA-ul autovehiculului. Dacă remorca o ia la vale, spre exemplu, şi loveşte o maşină, atunci firma de asigurări va solicita RCA-ul remorcii.

 

 

Mai multe articole despre:
asigurari auto poliţe RCA