MENIU

Regele Mihai I a murit! Cum au reacționat clasa politică și personalitățile publice

Regele Mihai

Politicieni și personalități publice au comentat vestea dispariției Majestășii Sale Regele Mihai. Toți au amintit de rolul său istoric și de personalitatea sa emblematică. ”Majestate, sa ne ierți! Primește Doamne pe Robul Tău Mihai la Tine!,” este unul dintre cele mai emoționante și concise mesaje, transmis de actița Oana Pellea.

”Regele Mihai a murit. Am avut mereu mult respect pentru el și compasiunea pentru destinul trist al lui și al nostru. Odihnească-se în pace!,” a comentat scriitorul Mircea Cărtărescu.

Și Toader Paleologu, fiul lui Alexandru Paleologu, primul politician și oficial român care după căderea comunismului a militat cu toată forța pentru reabilitarea Regelui și a Monarhiei, s-a declarat întristat de veste. ”Dispariția sa fizică nu e surprinzătoare, însă așa se închide o pagină în istoria modernă a României, dispare o adevărată icoană a românismului și marcăm un final de ciclu în devenirea României,” a declarat Toader Paleologu.

"Îi vom simți mereu lipsa, cu atât mai mult anul viitor, atunci când vom celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918, un moment cu o semnificație deosebită pentru națiunea noastră", a scris, într-o postare pe rețelele de socializare, premierul Mihai Tudose..

,Sunt profund întristat de vestea morții Regelui Mihai! Lunga sa suferință nu a putut atenua șocul acestei vești. Aceasta este dovada cea mai palpabilă a prezenței Regelui Mihai în sufletele noastre, a importanței sale pentru noi, românii,” a comentat și liderul PSD Liviu Dragnea.

Mai multe articole despre:
regele Mihai mort