MENIU

Regele Mihai a murit. Legătura de sânge dintre Regele Mihai şi Regina Elisabeta a II-a

Regele Mihai I, Regina Elisabeta a II-la și Ducele de Edinburg se înrudesc, fiind toți trei stră-strănepoții Reginei Victoria. Familia Regală română și cea britanică au avut, în toate generațiile, legături strânse de familie și de prietenie.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este cel mai cunoscut monarh.  Nu mulţi sunt cei care ştiu că există o legatură de sânge între Majestatea sa şi Regele Mihai. Cei doi sunt veri de gradul al III-lea. De altfel la sărbătorirea a 60 de ani de domnie a Reginei Elisabeta a II-a, Regele Mihai a fost invitat de onoare şi, în semn de respect, la poza de grup a fost aşezat chiar lângă Regină. Totul începe cu mai bine de un veac şi jumătate în urmă, în timpul domniei Reginei Victoria a Angliei, potrivit digi24. Unul dintre fiii acesteia, prinţul Alfred se căsătoreşte cu unica fiică a ţarului Alexandru al II-lea al Rusiei, Maria Alexandrovna Romanova. Din această căsătorie rezultă cinci copii printre care şi Maria. Nimeni alta decât cea care avea să devină Regina a României după căsătoria cu Regele Ferdinand I în 1892.

Regele Mihai I, fostul suveran al României, a murit marți la vârsta de 96 de ani la reședința din Elveția, a anunțat Casa Regală.

Pe 8 noiembrie, Casa Regală anunța că Regele Mihai este 'în stare de suferință', alături de el fiind principesa Margareta și principele Radu, cu ocazia marii sărbători a Sfinților Mihail și Gavriil. Nu a fost organizat niciun eveniment cu ocazia zilei onomastice. La reședință s-au aflat angajații Casei Majestății Sale detașați în Elveția și maicile de la mănăstirile din România care îl asistau pe Rege. Cu o seară înainte, pe 7 noiembrie, un trimis al mitropolitului Europei Occidentale și Meridionale, Iosif, i-a dat Regelui Mihai Sfânta Împărtășanie.

Mai multe articole despre:
regele Mihai Regina Elisabeta a II-a