Regele Cioabă a fost prins cu „mâța în sac”. Oamenii legii i-au confiscat peste 100 de kg de plumb în urma perchezițiilor
Reședința lui Dorin Cioabă, cunoscut și ca „Regele Cioabă", din Brașov, a fost vizată într-o operațiune a autorităților care a dus la confiscarea a peste 100 de kilograme de plumb și a unei instalații de prelucrare a metalului. Acțiunea a fost coordonată de Garda de Mediu și a avut loc în cursul zilei de marți, în urma unor sesizări privind activități potențial poluante.
Percheziții acasă la Dorin Cioabă
Potrivit informațiilor furnizate de Garda de Mediu, descinderile au avut loc în mai multe locații din Sibiu, inclusiv la domiciliul lui Dorin Cioabă. În fața jurnaliștilor, fiul său, Daniel Cioabă, a recunoscut că perchezițiile au avut loc ca urmare a unei sesizări venite din partea vecinilor. Acesta a explicat că ar fi ars unele obiecte vechi în gospodărie, provocând fum, ceea ce a dus la reacția autorităților.
„Da, au fost (n.r. percheziții), nu știu, au fost din partea unei sesizări. Noi am făcut ceva curățenie prin curte și s-au mai ars unele lucruri vechi și probabil vecinii au făcut o sesizare că facem fum și poluăm mediu.
Niște cenușă ce era, niște deșeuri de prin curte, ce am ars. Mi-au dat o amendă așa simbolic acolo, care mi s-au adus la cunoștință că n-avem voie să facem anumite lucruri. Ne-au spus niște chestii noi pe care nu le știam, s-au mai schimbat legile între timp, totul este în regulă”, a declarat Daniel Cioabă în cadrul unui post TV.
Oamenii legii au descins acasă la Dorin Cioabă / Sursa foto - Arhivă
Ce sancțiune a primit familia Cioabă în urma perchezițiilor
Autoritățile au emis o amendă simbolică pentru aceste activități, dar au adus la cunoștință apropiaților lui Dorin Cioabă că există anumite restricții și reguli privind protecția mediului care trebuie respectate. Daniel Cioabă a subliniat că s-au schimbat legile în timp și că au fost informați cu privire la noile prevederi.
Operațiunea de marți a autorităților a avut ca scop asigurarea respectării normelor de mediu și prevenirea oricărei activități care ar putea afecta calitatea aerului și a mediului înconjurător.