MENIU

Rectorii universităților, nemulțumiți de platforma ro.vaccinare: O catastrofă, făcută fără cap

Rectorii universităților, nemulțumiți de platforma ro.vaccinare: Făcută fără cap, o catastrofă

Rectorii unor mari universități critică modul în care a fost gândită și funcționează platfoma de înscriere online pentru a doua etapă a vaccinării anti-Covid. Rectorul Universității Babeș-Bolyai spune că platforma este "o catastrofă", în timp ce rectorul Universității București, semnalează grave probleme de management al stocurilor, potrivit unie analize HotNews.  

Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și președinte al Consiliului Național al Rectorilor, a afirmat că platforma a fost făcută "fără cap". "Este o catastrofă platforma, merge foarte greu. De sâmbătă am început procedura și am reușit să înregistrăm peste 1.000 de persoane."

David a declarat pentru HotNews.ro că a semnalat STS încă de vineri că ar trebui să existe posibilitatea ca fiecare să se poată programa la vaccinare, după ce instituția l-a înscris pe platformă.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca are în jur de 4.000 de angajați, iar rectorul spune că peste 70% dintre ei și-au exprimat disponibilitatea de a se vaccina.

Pe de altă parte, rectorul Universității București, Marian Preda, a semnalat o inechitate: "În București ar trebui să fie mai multe doze de vaccin și mai multe centre să se poată merge pentru că degeaba sunt locuri departe în țară dacă noi nu putem ajunge la ele", a declarat Presa, potrivit HotNews.

 

Mai multe articole despre:
platforma inscriere vaccinare covid online