MENIU

Reacţia lui Raed Arafat, după valul de atacuri sângeroase: "Tristeţe şi stupefacţie"

Raed Arafat, implicat într-un accident rutier, în Bucureşti. Maşina, lovită în plin de un autobuz

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a transmis un mesaj de solidaritate cu cei afectaţi de atacurile sângeroase din ultimele zile.

Într-un mesaj publicat pe contul personal de Facebook, Raed Arafat s-a referit la atacul din Japonia, respectiv la cel din Franţa, scriind că naţiunile trec printr-o perioadă "marcată de tristeţe şi stupefacţie".

"Astăzi (marţi, 26 iulie, n.red), ca oameni şi naţiuni, am trecut printr-o zi marcată de tristeţe şi stupefacţie. În Japonia, un dement a comis un masacru omorând 19 oameni du dizabilităţi, ca să aflăm mai târziu cum alţi demenţi şi criminali au ucis un preot, într-o biserică din Franţa", a scris el pe reţeaua de socializare.

"Nu ştiu ce putem zice în astfel de momente. Nu ştiu dacă cuvintele pot descrie sentimentele care m-au încercat când am auzit de uciderea unui preot în numele unei 'cauze' sau în numele unei alte religii. Nu cred să existe în lume o religie care să îndemne la un astfel de act fără precedent. Cu siguranţă, unicul mod prin care putem combate astfel de act este cel de a fi uniţi şi înţelepţi. Cu siguranţă, astăzi toată lumea este creştină în solidaritate cu cei care au pierdut un preot ucis pe altar", a adăugat Arafat.

Marţi, 19 persoane au fost ucise, iar alte 45 au fost rănite într-un atac cu cuțitul la un centru pentru persoane cu handicap mintal din Japonia. Atacatorul, un tânăr de aproximativ 20 de ani, este un fost angajat al centrului.

În aceeaşi zi, doi bărbați înarmați cu cuțite au luat cinci ostatici într-o biserică din Franța. Criza s-a sfârșit după intervenția poliției, care i-a împușcat pe atacatori. Un ostatic și-a pierdut însă viața. Este vorba despre preotul din biserică, înjunghiat de atacatori. Organizația Statul Islamic a revendicat atentatul.